Krievija dižojas, ka izmaksājusi pirmo prēmiju par tanka "Leopard" iznīcināšanu (14)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija atskaitījusies par pirmās miljonu rubļu (10 850 eiro) vērtās prēmijas izmaksāšanu Krievijas kareivim par Ukrainas armijas tanka “Leopard 2” iznīcināšanu.

Ministrija paziņoja, ka prēmiju saņēmis ierindnieks Andrejs Kravcovs, kurš šobrīd ārstējas slimnīcā Maskavā. Viņam ir amputēta labā roka. Prēmiju viņam pasniedz Federācijas Padomes deputāts, kādreizējais olimpiskais čempions cīņā Aleksandrs Kareļins.

Kravcovs Aizsardzības ministrijas publiskotajā video stāsta, ka tanku viņš esot sašāvis ar granātmetēju.

Sertifikātu par miljona prēmijas piešķiršanu izsniegusi uzņēmēju savienība “Sibīrijas rūpes”. Kas šī ir par organizāciju, pagaidām nav skaidrs.

“Sāku apiet no flanga, meklēju tehniku, kas šāva pa mums. Izšāvu, sākās dūmi. Jau atrodoties slimnīcā, uzzināju, ka tas bija “Leopard”,” stāsta Kravcovs.

“Es ne par miljonu, es esmu patriots, mīlu savu valsti,” viņš piebilst.

Pierādījumu tam, ka tieši Kravcovs būtu iznīcinājis “Leopard” tanku, nav. Nevar izslēgt, ka gan prēmijas pasniegšana ir propagandas pasākums. 

Saskaņā ar neatkarīgā analītiskā projekta “Oryx” datiem, okupantiem Ukrainā līdz šim izdevies iznīcināt divus Vācijas ražojuma “Leopard” tankus, vēl viens ticis bojāts, bet vēl divi tanki tikuši pamesti.

Tikmēr Krievijas Aizsardzības ministrija jūnija vidū dižojās, ka Krievijas spēki esot iznīcinājuši vismaz septiņus "Leopard" tankus.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu