Video Raidījums: Justīnes slepkavība, visticamāk, notikusi alkohola reibumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks
Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, komentējot septiņgadīgās Justīnes slepkavību, sacīja, ka cilvēka nežēlībai nav robežu. Visticamāk, ka Justīnes slepkavība notikusi alkohola reibumā. Viņas līķis ticis rūpīgi noslēpts, bet ģimene ilgstoši spēlējusi teātri, izliekoties, ka meklē bērnu kopā ar brīvprātīgajiem. Gan tēvam, gan pamātei jau norīkota tiesu psihiatriskā ekspertīze, vēsta raidījums “Panorāma”.

Justīnes slepkavības motīvus policija vēl nav gatava publiskot. Viena no neoficiālām versijām ir tāda, ka vecākiem bija domstarpības par bērna pabalstu. Māte gribējusi meitenīti ņemt pie sevis uz ārvalstīm, lai būtu lielāks pabalsts, bet tēvs to neesot ļāvis. Taču policija šo versiju nekomentēja.

"Par motīvu ir pāragri runāt. Ir mums pamats uzskatīt, ka klātesošs bijis alkohols tajā visā, šobrīd to nevaram apstiprināt. Jāsagaida ekspertīzes. Jārekonstruē notikumu gaita," pastāstīja Ruks.

Pagaidām nav publiski pausts, vai tēvs un pamāte sadarbojas ar policiju. "Ir veikta liecību pārbaude uz vietas. Ar vienu no personām. Kur mirstīgās atliekas tika atraktas," teica Ruks.

Meitenes līķis tika atrasts desmitiem kilometru no viņas dzīvesvietas, tātad slepkavas darbojušies mērķtiecīgi.

"Arī izmeklēšanā esam guvuši pierādījumus, ka mērķtiecīgi slēpts bērna līķītis. Aprakts. Noklāts ar dēļiem. Vieta – pamesta graustu māja. Nomaļa, kur nav neviena cilvēka. Un nav nekādas redzamas saistības ar šo te slēpēju," pastāstīja Ruks.

To, ka vainīgi varētu būt ģimenes locekļi, policija kā vienu no versijām bija izvirzījusi jau pirmajās pazušanas dienās, taču pierādījumus izdevies gūt tikai tagad.

"Tika konstatēti zināmi fakti, kas liecināja, ka nav kaut kas tāds, kā jābūt, kad bērns pazūd," skaidroja Ruks.

Valsts policijas priekšnieks uzsvēra, ka jāpievērš uzmanība pat vismazākajām aizdomām par vardarbību ģimenē, to nekad nedrīkst atstāt bez uzmanības. Tomēr Justīnes gadījumā gadījumā policija nesaņēma signālus, ka Justīne ir apdraudēta. To apstiprināja arī kaimiņi Rogovkā. Ģimene tur dzīvoja jau kopš rudens, taču Justīni daudzi pat nebija redzējuši.

"To meiteni mēs ne reizi ne redzējām, ne dzirdējām. Mēs izbrīnījāmies, ka viņa te dzīvoja. Kad izrādījās, ka viņa ir pazudusi, dienu un nakti meklējām pēc apraksta," stāstīja Rogovkas iedzīvotājs Armands Gļauda.

Abiem aizturētajiem ir nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze, tā tiks veikta Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrā (RPNC) vai arī stacionārā Laktas ielā.

Jau ziņots, ka trešdien, 21. jūnijā Rēzeknes tiesa aizdomās par Justīnes slepkavību nolēmusi paturēt apcietinājumā 20. jūnijā aizturētās personas – meitenes tēvu Vladimiru Reinikovu un viņas pamāti. Apcietinājums piemērots, lai novērstu iespēju aizdomās turamajiem traucēt kriminālprocesu. 

Neapstiprināta informācija liecina, ka Justīnes mirstīgās atliekas atrastas Dubuļos, netālu no Mākoņkalna un Rāznas ezera.

Dubuļi ir ciems Rēzeknes novada Kaunatas pagastā.

Saskaņā ar neoficiālu informāciju šajā vietā dzīvo Justīnes tēva vecmāmiņa.

Tiesu administrācija norāda, ka apcietinājums piemērots, lai novērstu iespēju aizdomās turamajiem traucēt kriminālprocesu, liekot šķēršļus patiesības noskaidrošanai.

Policija iepriekš ziņojusi, ka meitenes ķermenis ar acīm redzamiem miesas bojājumiem atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometru no meitenes dzīvesvietas.

Justīnes tēvu, saslēgtu rokudzelžos, policija plkst. 12.45 atveda uz Rēzeknes tiesu piecpadsmit minūtes pirms tiesas sēdes. Sēde ilga nedaudz vairāk par stundu, galīgais lēmums – apcietinājums.

Septiņus gadus vecā Justīne Reinikova pazuda 5.maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā. Meitenei bija veselības problēmas. Meitene piektdienas vakarā ap plkst.19 esot izgājusi no savas dzīvesvietas un tajā neesot atgriezusies.

Policija un brīvprātīgie veica plašus meklēšanas pasākumus, pārmeklējot desmitiem kvadrātkilometrus plašas teritorijas, taču meklēšana ilgstoši nedeva rezultātus.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu