Floridā bažas radījuši milzu gliemeži, kas ēd krāsu un apmetumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Āfrikas milzu gliemezis
Āfrikas milzu gliemezis Foto: Shutterstock

Dažās Floridas daļās varas iestādēm nācies izsludināt karantīnu, jo tur pamanīti Āfrikas milzu gliemeži. Tie var nopietni kaitēt vietējai lauksaimniecībai.

Pieauguši šie gliemeži var sasniegt pat 20,3 centimetru garumu un vienā reizē izdēt tūkstošiem oliņu. To čaulai ir smails gals, kas ir pietiekami ass, lai pārdurtu automašīnas riepas. Tie arī apdraud cilvēkus, jo pārnēsā parazītu, kas var izraisīt meningītu.

Āfrikas milzu gliemeži ir ļoti invazīva suga. Šie gliemeži pat ēd ģipsi, krāsu, apmetumu un apdraud veģetāciju. Tie var pamatīgi kaitēt Floridas lauksaimniecībai un savvaļas videi. Tieši tāpēc dažās Floridas daļās izsludināta karantīna.

Eksperti saka, ka karantīnas laikā ir aizliegts gliemežus pārvietot. To iznīcināšanai tiks izmantota ar metaldehīdu apstrādāta gliemežu ēsma.

ASV ir nelegāli savā īpašumā turēt vai ievest Āfrikas milzu gliemežus. ASV pirmo reizi šī gliemežu suga tika pamanīta Maiami 1969. gadā. Līdz 1973. gadam tika atrasti un iznīcināti vairāk nekā 18 tūkstoši šo gliemežu un to oliņu. No ASV tie šķietami bija izskausti divas reizes: 1975. un 2021. gadā, vēstīts izdevumā “ABC News”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu