Skābekļa krājumi pazudušajā zemūdenē "Titan" beigšoties dažu tuvāko stundu laikā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Skābekļa krājumi Atlantijas okeānā pazudušajā zemūdens aparātā “Titan” varētu beigties dažu tuvāko stundu laikā ceturtdienas pēcpusdienā, liecina ASV Krasta apsardzes prognozes.

Zemūdens aparāts “Titan” ar pieciem cilvēkiem svētdien devās dzelmē Atlantijas okeāna ziemeļos, lai aplūkotu pirms 111 gadiem nogrimušā "Titānika" vraku. "Titan" var nolaisties līdz 4000 metru dziļumam.

Kā pavēstīja “Titan” operators, uzņēmums “OceanGate”, skābekļa rezerves ārkārtas gadījumiem esot pietiekamas 96 stundām.

Tagad šis laiks strauji tuvojas beigām, norāda Lielbritānijas medijs “Sky News”.

Sakari ar zemūdeni pārtrūka nepilnas divas stundas pēc tam, kad tā svētdien sāka nolaišanos uz "Titānika" vraku.

Zemūdens aprātā “Titan” atrodas pieci cilvēki - britu miljardieris, zemūdenes pētnieks no Francijas, Pakistānas uzņēmējs un viņa dēls, kā arī uzņēmuma “OceanGate” izpilddirektors, kurš arī pilda zemūdenes pilota pienākumus.

Pazudušās zemūdenes glābšanas operācija Atlantijas okeānā turpinās, tomēr to sarežģī fakts, ka meklēšana jāveic ļoti plašā teritorijā. Lai būtu cerības atrast izdzīvojušos, glābējiem pazudušais zemūdens aparāts ir jāatrod pēc iespējas ātrāk.

Kā sarunā ar Lielbritānijas raidsabiedrību BBC norādīja Lielbritānijas Antarktisko pētījumu centra eksperts Robs Larters, neskatoties uz sarežģīto situāciju, optimisms ir jāsaglabā līdz pašām beigām.

Tikmēr Kanādas hiperbārās medicīnas eksperts Kens Ledezs uzsver, ka, atkarībā no apstākļiem skābeklis zemūdenē varētu būt pieejams ilgāk par prognozēto.

Tas atkarīgs no temperatūras un tā, cik efektīvi zemūdenē esošie cilvēki taupa skābekli.

Skābekļa beigšanās ir pakāpenisks process, uzsver eksperts.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu