Video Nogalinātās Justīnes brāļi un māsa nošķirti no ģimenes (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Justīne Reinikova.
Justīne Reinikova. Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

Abi noslepkavotās Justīnes Reinikovas nepilngadīgie brāļi un māsa izņemti no ģimenes, vēsta Panorāma.

Tagad par viņiem atbildīga būs Rēzeknes novada bāriņtiesa, bet vēl senāk viņi bijuši Ludzas novada bāriņtiesas redzeslokā, jo ģimene mainījusi dzīves vietu.

Valsts bērnu aizsardzības inspekcijas pārstāvis Taivo Trams pastāstīja, ka bāriņtiesas redzeslokā šī ģimene bija nonākusi faktiski tikai vienu reizi, kad Justīnes īstajai mātei tika atņemtas aizgādības tiesības ar tiesas spriedumu.

Šobrīd prioritāte ir nodrošināt nepieciešamo palīdzību Justīnes brāļiem un māsai, taču inspekcijā nenoliedza, ka būs jāvērtē visu iesaistīto līdzšinējie soļi.

Rēzeknes novada Sociālajā dienestā tikmēr atgādināja, ka par šīs pašvaldības iedzīvotājiem ģimene kļuva vien pirms pusgada. Šajā laika viņi bija griezušies ar diviem iesniegumiem, lai kā daudzbērnu ģimene saņemtu atbalstu ēdināšanas pakalpojumu apmaksai un pabalstu par jaundzimušo.

Justīne mācījās pilsētas skolā pēc viņai speciāli piemērotas programmas, zināja stāstīt Sociālajā dienestā.

Jau ziņots, ka trešdien, 21. jūnijā Rēzeknes tiesa aizdomās par Justīnes slepkavību nolēmusi paturēt apcietinājumā 20. jūnijā aizturētās personas – meitenes tēvu Vladimiru Reinikovu un viņas pamāti. Apcietinājums piemērots, lai novērstu iespēju aizdomās turamajiem traucēt kriminālprocesu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu