VIDEO Kučinskis aicina pastiprināt robežas šķērsotāju pārbaudes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis
Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis Foto: Zane Bitere / LETA

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) ir aicinājis Valsts robežsardzes priekšnieku Gunti Pujātu pastiprināt robežšķērsotāju robežkontroles pasākumus uz ārējās robežas.

Vienlaikus ministrs norādījis, ka Valsts robežsardze, sadarbojoties ar "Frontex" un citiem Latvijas dienestiem, jau šobrīd strādā intensīvā režīmā, lai nodrošinātu nacionālās drošības interešu aizsardzību, veicot rūpīgu visu personu pārbaudes.

Savukārt nepieciešamības gadījumā atbilstoši risku novērtējumam tiks lūgts Nacionālo bruņoto spēku (NBS) atbalsts - līdzīgi, kā tas noticis līdz šim, piesaistot papildu resursus, uzsver Kučinskis.

Jau vēstīts, Krievijas varas iestādes sestdien apsūdzēja Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgeņiju Prigožinu mēģinājumā izraisīt "pilsoņu konfliktu" un aicināja viņu aizturēt, kad algotņu līderis paziņoja, ka gatavojas ar varu gāzt Krievijas militāro vadību.

Prigožins sestdien apsūdzēja Maskavu nāvējošos raķešu uzbrukumos algotņu vienībām un apsolīja par to atriebties. Viņš solīja spert visus nepieciešamos soļus, lai gāztu valsts militāro vadību, piedraudot, ka viņa vadītie spēki "iznīcinās visu" savā ceļā.

"Mēs dodamies uz priekšu un iesim līdz galam," audio vēstījumā saka Prigožins. Viņš pavēstīja, ka "Vagner" vienības jau ir iegājušas Rostovas rajonā Krievijas dienvidos.

Tiek ziņots, ka Maskavas varas iestādes ir pastiprinājušas drošības pasākumus galvaspilsētā.

Drīz pēc tam Prigožina paziņojumiem Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) sāka izmeklēšanu par aicinājumiem sarīkot "bruņotu sacelšanos".

62 gadus vecais Prigožins aicināja krievus pievienoties viņa spēkiem un sodīt Maskavas militāro vadību, tādējādi paužot visdrosmīgāko izaicinājumu prezidentam Vladimiram Putinam kopš pagājušā gada ofensīvas sākuma Ukrainā.

"Prigožina izteikumi un rīcība faktiski ir aicinājums sākt bruņotu pilsoņu konfliktu Krievijas Federācijas teritorijā un dūriens mugurā Krievijas karavīriem, kas cīnās pret profašistiskajiem Ukrainas spēkiem," teikts FSB paziņojumā.

FSB mudināja "Vagner" kaujiniekus "veikt pasākumus, lai viņu aizturētu".

Kremlis paziņoja, ka Putins ir informēts par Prigožina apgalvojumiem un "tiek veikti nepieciešamie pasākumi".

Lai gan Prigožina privātais militārais formējums ir bijis Krievijas ofensīvas Ukrainā centrā, pēdējos mēnešos viņam ir radušās asas domstarpības ar Maskavas militāro vadību, kas, kā viņš apgalvo, tagad pārcēlušās uz kaujas lauku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu