Peskovs uzsver, ka Putins nav atstājis Maskavu (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs
Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs Foto: Sputnik/LETA

Putins nav atstājis Maskavu, uz kuru virzās sadumpojušies grupējuma "Vagner" algotņi, ziņo Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Viņš sestdien noliedza medijos un sociālajos tīklos izskanējušos pieņēmumus par prezidenta bēgšanu no Krievijas galvaspilsētas Maskavas.

Pēc vietnes "FlightRadar" datiem, Putina lidmašīna "Il-96" izlidojusi no Maskavas uz Sanktpēterburgu plkst. 141.6 pēc Maskavas laika, kas ir vienāds ar Latvijas laiku.

Tomēr, sasniedzot Tveras apgabalu, lidmašīna pazuda no izsekošanas sistēmas. Tveras apgabalā atrodas viena no Krievijas diktatora rezidencēm. Taču Peskovs paziņoja, ka Putins strādājot Kremlī un noraidīja pieņēmumus, ka viņš varētu būt aizlidojis no Maskavas.

Jau ziņots, ka Maskavā sestdien notiek militāra sagatavošanās, lai varētu pretoties algotņu grupējuma "Vagner" vienībām, kas virzās uz Krievijas galvaspilsētu, sestdien vēsta Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenais izlūkdienests.

"Maskava šobrīd ir praktiski izolēta ar policijas un militāro vienību spēkiem. Katrā krustojumā un uz pilsētas robežām ir pastiprinātas patruļas," teikts izlūkdienesta ziņojumā.

Tajā sacīts, ka pa pilsētu pārvietojas liels skaits nemarķētu autobusu, kuros ir bruņoti cilvēki.

Starpreģionālā pasažieru satiksme, kā arī kravu un pasta satiksme ir apturēta, vēsta izlūkdienests.

"Gandrīz pilnībā slēgts satiksmei federālais autoceļš M-4 "Dona" Maskava - Voroņeža - Rostova pie Donas - Krasnodara - Novorosijska, un visas joslas ir atbrīvotas militārajiem un kravas transportlīdzekļiem. Pie visām nobrauktuvēm no šīs šosejas ir izveidoti bruņoti kontrolpunkti," teikts ziņojumā.

"Visa militārā tehnika, kas līdz šim atradās rezervē un pierobežas reģionos, tiek nogādāta Maskavā," piebildis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Ārējās izlūkošanas dienests.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu