Krievi Mariupolē meklē partizānus (2)

Nogalināti četri virsnieki
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Krievu okupanti Mariupolē arvien biežāk pārbauda dokumentus ukraiņu jauniešiem, liecina Ukrainas Nacionālās pretošanās centra ziņojums. Ir izveidoti kontrolpunkti, lai noskaidrotu, vai jaunieši nav iesaistīti partizānu kustībā un vai viņi nav “lojāli Ukrainai”.

Attiecīgi tiek pārbaudītas pases, meklēti mobilie tālruņi un viņiem tiek uzdoti jautājumi par saiknēm ar partizāniem. Saskaņā ar ziņojumiem, pretošanās kustība Mariupolē pieaug.

Sestdien pilsētā nogalināti četri Krievijas virsnieki, raksta “Kyiv Independent”.

Tajā pašā laikā humānā situācija Mariupolē strauji pasliktinās. Daudzi civiliedzīvotāji nevar saņemt pat pamata medicīnisko aprūpi, jo medicīnas iestādes apkalpo tikai Krievijas militārpersonas.

17. jūnijā pilsētas pašvaldības ūdenssaimniecības šoferi sāka streiku, protestējot pret neizmaksātajām algām un dzīves līmeņa pasliktināšanos.

Pirms kara Mariupolē dzīvoja pusmiljons cilvēku, un tajā atradās “Azovstal”, viena no lielākajām tērauda rūpnīcām Eiropā, kas bija ielenkta līdz 2022. gada maijam. Saskaņā ar ANO aplēsēm, Mariupolē kopš krievu iebrukuma ir bojāti vai iznīcināti 90% dzīvojamo ēku un 350 000 cilvēku bija spiesti pilsētu pamest.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu