Kopš šifrētā tīkla "EncroChat" likvidēšanas Eiropols aizturējis vairāk nekā 6500 cilvēku

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Kopš organizētās noziedzības izmantotais šifrētās saziņas rīks "EncroChat" tika likvidēts 2020. gadā, vairāk nekā 6500 cilvēku tikuši aizturēti, otrdien, 27. jūnijā paziņojis Eiropas Savienības (ES) tiesībaizsardzības aģentūra Eiropols.

Gandrīz 200 no arestētajiem bija augsta ranga mērķi, paziņoja Eiropols, kas palīdz ES dalībvalstīm starptautiskajās izmeklēšanās. Aģentūra piebilda, ka konfiscēti vai iesaldēti gandrīz 900 miljoni eiro noziedzīgi iegūtu līdzekļu.

Francijas un Nīderlandes policija 2020.gada jūlijā paziņoja, ka ir slēgusi šifrēto telefonu tīklu, ko organizētās noziedzības grupējumi visā Eiropā izmantoja slepkavību un lielu narkotiku darījumu organizēšanā. Šis solis ļāva policijai izlasīt miljoniem ziņu, ko sūtījuši aizdomās turētie noziedznieki, paziņoja Eiropols, iepazīstinot ar pirmo ziņojumu par operāciju pret "EncroChat" klientiem.

Kopš 2020.gada izmeklētājiem izdevies pārtvert un izanalizēt vairāk nekā 115 miljonus noziedznieku sarunu, kuras, pēc aplēsēm, veica vairāk nekā 60 000 lietotāju, teikts ziņojumā. Pārtvertajos zvanos bija sarunas par plānotiem vardarbīgiem uzbrukumiem, slepkavību mēģinājumiem, korupciju un liela apmēra narkotiku sūtījumiem, atklāja Eiropols.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu