Olafa Pulka atbilde uz Mārtiņa Kossoviča izteikumiem par draudu izteikšanu pilsētas izpilddirektoram (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes frakcijas "Jaunā vienotība" vadītājs Olafs Pulks
Rīgas domes frakcijas "Jaunā vienotība" vadītājs Olafs Pulks Foto: Līga Gredzena/LETA

Partijai "Progresīvie", iespējams, ir izpratnes problēmas par atklātu un taisnīgu disciplinārlietas procesu, vēsta Rīgas domes frakcijas "Jaunā vienotība" (JV) vadītājs Olafs Pulks, komentējot Mārtiņa Kossoviča (PP) pausto par JV draudiem pilsētas izpilddirektoram.

"JV aizstāv taisnīgu un objektīvu Satiksmes departamenta amatpersonām izteikto pārmetumu pārbaudi. Ja "Progresīvo" uztverē centieni panākt atklātu un caurskatāmu procesu ir traktējams kā spiediens, tad, acīmredzot, te ir izpratnes problēmas," aģentūrai LETA sacīja Pulks.

JV esot pamatotas šaubas par to, cik objektīvi var notikt disciplinārlietu izskatīšana vienīgi Rīgas domes izpilddirektora biroja ietvaros. Tādēļ frakcijas mērķis esot kliedēt jebkādas šaubas - kā par objektivitāti un izpilddirektora darbību, tā par Satiksmes departamenta darbu, norādīja politiķis.

Kā ziņots, šorīt Latvijas Televīzijas "Rīta panorāmā" frakcijas "Progresīvie/Par" (PP) pārstāvis Kossovičs teica, ka pēc pārbaudes sākšanas par iespējamu nesaimniecisku darbību Rīgas ielu remontos JV vicemērs Vilnis Ķirsis un īpaši šīs frakcijas deputāts Olafs Pulks izdara "ārkārtīgi lielu spiedienu un pat izsaka netiešus draudus" pilsētas izpilddirektoram Jānim Langem,

Pēc Kossoviča vārdiem, draudi izpaužoties kā solījumi rosināt pārbaudi par izpilddirektora darbu, ja tikšot turpināta izmeklēšana par Satiksmes departamenta darbu.

Jau ziņots, ka 16.jūnijā ar Rīgas pilsētas izpilddirektora Langes rīkojumu uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināti Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns.

Amatpersonas atstādinātas pēc trauksmes cēlēja ziņojuma saņemšanas un tam sekojošas dienesta pārbaudes. Pārbaudes laikā esot konstatēti būtiski pārkāpumi, kas liecina par prettiesisku un nesaimniecisku rīcību departamenta veiktajos ielu asfalta seguma atjaunošanas darbos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu