“Virgin Galactic” veiksmīgi izvizinājis kosmosā "tūristus" (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Lielbritānijas uzņēmēja Ričarda Brensona 2004. gadā izveidotais kosmosa tūrisma uzņēmums “Virgin Galactic” veiksmīgi veicis savu pirmo komerciālo lidojumu kosmosā.

Lidojumā piedalījās divi Itālijas gaisa spēku virsnieki un Itālijas Nacionālās pētniecības padomes aviācijas inženieris, kā arī “Virgin Galactic” instruktors un divi lidaparāta piloti.

Pasažieri lidaparātā uz dažām minūtēm varēja pieredzēt bezsvara stāvokli, kā arī paši varēja pārliecināties, ka Zeme ir apaļa.

Kā raksta “BBC”, pagājušajā mēnesī "Virgin Galactic" raķešu lidmašīna, ko sauc par "Unity", pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma atkal sāka darboties.

Transportlīdzeklis ar diviem pilotiem un četriem pasažieriem pacēlās augstu virs Ņūmeksikas tuksneša ASV līdz kosmosa malai, pirms noslīdēja atpakaļ.

Tas tika iezīmēts kā transportlīdzekļa pēdējais testa lidojums pirms uzņēmuma ilgi gaidītās debijas komerciālā pakalpojuma sniegšanā.

"Virgin Galactic" ir pārdevuši vairāk nekā 800 biļetes cilvēkiem, kuri vēlas pacelties vairāk nekā 80 km augstumā virs Zemes.

Lidojumi ir paredzēti, lai sniegtu pasažieriem skatu no kosmosa un ļautu viņiem dažas minūtes izjust bezsvara stāvokli. Tie maksā 411 000 eiro vienai personai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu