VIDEO Valdorfa skolas audzēkņi un vecāki neizpratnē par savdabīgo veidu, kādā paziņoti eksāmenu rezultāti (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgā kādas skolas skolēni, viņu vecāki un pedagogi ir neizpratnē par savdabīgo veidu, kāda paziņoti 9. klases eksāmenu rezultāti, vēsta "Bez tabu".

Rīgas Valdorfskolā 9. klašu izlaidums notika 22. jūnijā. Nedēļas sākumā Valsts izglītības satura centrs (VISC) skolai paziņoja, ka vairāki skolēni nav nokārtojuši matemātikas eksāmenu (nav sasnieguši 10% vērtējumu), tātad viņiem jāpaliek uz otro gadu 9. klasē.

Šos ļoti noskumušos skolēnus dienu pirms izlaiduma ļoti pozitīvi pārsteidza skolai adresēts e-pasta ziņojums no Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta. Tas vēstīja: "Vakar tika pārsūtīts VISC kļūdains [nenokārtojušo] saraksts. Visi nokārtojuši!" Šī vēsts sākotnēji sarūgtinātos skolēnus pamatīgi iepriecināja, jo viņi nopriecājās, ka kopā ar pārējiem absolvē 9. klasi.

Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Kad likās, ka sliktāk vairs nevar būt...

Rīgas Valdorfskolas visu 9. klašu audzēkņi, tai skaitā tie, kuri it kā laimīgi izglābās, piedalījās izlaiduma ģenerālmēģinājumā un gaidīja svinīgo brīdi.

Tomēr tās pašas dienas vakarā, izlaiduma priekšvakarā, mācību iestāde tika informēta, ka šī pati grupiņa audzēkņu tomēr vienā no eksāmeniem nav pārvarējusi 10% barjeru.

Šāda visu "raustīšana" ir nepieļaujama, uzskata pedagogi, skolēni un viņu vecāki.

IZM un VISC pārstāvji raidījumam stāsta, ka ir notikusi "problēma komunikācijā.

IZM Informāciju tehnoloģiju departamenta risinājumu attīstības vadītājs Ilmārs Rikmanis skaidroja, ka sākotnēji skolai tika atsūtīti neoficiālie, bet drošie rezultāti, kas vēstīja par uz otro gadu palikušajiem skolēniem. Vēlāk VISC notikusi saziņa ar Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamentu, kura pārstāvji pārpratuši valsts iestādes ierēdņu sacīto, kas rezultējās ar maldinoši pozitīvā e-pasta ziņojuma nosūtīšanu skolai. Vēl vēlāk oficiālie rezultāti sakrita ar tiem, ko sūtīja sākotnēji, skaidroja IZM pārstāvis Rikmanis.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu