Mātes un dēla traģiskā nāve Baltijas jūrā: sieviete pirms ielēkšanas ūdenī izskatījusies ļoti nomākta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Adam Warzawa

Zviedrijas raidsabiedrība STV ceturtdien vēstīja, ka pār "Stena Spirit" prāmja bortu Baltijas jūrā iekritis septiņus gadus vecs bērns. Māte, cenšoties atvasi glābt, ielēkusi ūdenī. Pēc intensīvas meklēšanas glābējiem izdevies abus atrast un ar helikopteru nogādāt slimnīcā, bet ārstiem abu dzīvības neizdevās glābt.

Policija sākusi izmeklēšanu un neizslēdz, ka notikušais ir slepkavība un pašnāvība. Saskaņā ar poļu medija "Fakt.pl" uzklausītās aculiecinieces teikto zēnam, iespējams, bijuši attīstības traucējumi, bet māte dažas stundas pirms traģēdijas izskatījusies ļoti nomākta.

36 gadus vecā Paulīna un viņas septiņus gadus vecais dēls Lehs bija ceļā no Polijas, Gdaņskas, uz Zviedriju. 

Sākotnējā informācija liecināja, ka bērns iekritis ūdenī, bet māte, cenšoties viņu glābt, ielēkusi ūdenī pati. Tomēr "Stena Line" preses pārstāvji norādījuši, ka uz prāmja esošo videokameru ieraksti šo teoriju neapstiprina. Saskaņā ar neoficiālu informāciju abas personas reizē iekritušas ūdenī no aptuveni 20 metru liela augstuma; tāpat neoficiāla informācija liecina, ka policijai nav izdevies atrast nevienu aculiecinieku, kurš notikušo būtu redzējis savām acīm.

Poļu medijs "Fakt.pl" noskaidrojis, ka Paulīna dēlu audzinājusi viena. Tēvs dzīvojot ārzemēs, bet ne Zviedrijā. Tāpat medijs uzklausīja kādas pasažieres teikto. Viņa dažas stundas pirms traģēdijas bija ievērojusi gan māti, gan viņas dēlu.

"Atminos, ka nodomāju - zēns izskatās par lielu, lai būtu ratiņos. Zēnam, iespējams, bija kādi attīstības traucējumi. Sieviete izskatījās nogurusi un nomākta. Vēlos, kaut būtu piegājusi pie viņas, aprunājusies..." stāsta pasažiere.

Sievietes un viņas dēla meklēšanā tika iesaistīti ievērojami resursi, tostarp helikopteri un NATO kuģi.

Saskaņā ar Zviedrijas Jūrasceļu administrācijas sniegto informāciju sievieti atrada ar helikopteru, bet bērnu atrada ar glābšanas laivu. Abi bija bezsamaņā; viņiem nekavējoties tika sniegta pirmā palīdzība, un helikopters cietušos nogādāja slimnīcā. Piektdien tika paziņots, ka abas personas ir mirušas.

Vērienīgās meklēšanas operācijas dēļ Baltijas jūrā uz laiku tika apturētas NATO mācības.

Gdaņskas apgabala prokuratūra paudusi, ka pašlaik tiek veikta izmeklēšana par "bērna slepkavību un mātes pašnāvību".

Detalizētāku informāciju prokuratūra nav sniegusi. Arī Zviedrijas prokuratūra lietu izmeklē kā slepkavību.

"Esam sākuši iepriekšēju izmeklēšanu, kur nozieguma klasifikācija ir slepkavība, taču lietā nav neviena aizdomās turamā. Izmeklēšanas mērķis ir mēģināt noskaidrot notikušo," paziņojumā presei sacīja prokurore Stīna Brindmarka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu