Mātes un dēla traģiskā nāve Baltijas jūrā: izmeklētāji neizslēdz, ka notikusi slepkavība un pašnāvība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Agata Kowalczyk / Shutterstock

Zviedrijas raidsabiedrība STV ceturtdien vēstīja, ka pār "Stena Spirit" prāmja bortu Baltijas jūrā iekritis septiņus gadus vecs bērns. Māte, cenšoties atvasi glābt, ielēkusi ūdenī. Pēc intensīvas meklēšanas glābējiem izdevies abus atrast un ar helikopteru nogādāt slimnīcā, bet ārstiem neizdevās abu dzīvības glābt. Policija sākusi izmeklēšanu un neizslēdz, ka notikušais ir slepkavība un pašnāvība.

Gdaņskas apgabala prokuratūra paudusi, ka pašlaik tiek veikta izmeklēšana par "bērna slepkavību un mātes pašnāvību". 

Detalizētāku informāciju prokuratūra nav sniegusi. Arī Zviedrijas prokuratūra lietu izmeklē kā slepkavību.

"Esam sākuši iepriekšēju izmeklēšanu, kur nozieguma klasifikācija ir slepkavība, taču lietā nav neviena aizdomās turamā. Izmeklēšanas mērķis ir mēģināt noskaidrot notikušo," paziņojumā presei sacīja prokurore Stīna Brindmarka.

Sākotnējā informācija liecināja, ka bērns iekritis ūdenī, bet māte, cenšoties viņu glābt, ielēkusi ūdenī pati. Tomēr "Stena Line" preses pārstāvji norādījuši, ka uz prāmja esošo videokameru ieraksti šo teoriju neapstiprina. Saskaņā ar neoficiālu informāciju abas personas reizē iekritušas ūdenī no aptuveni 20 metru liela augstuma; tāpat neoficiāla informācija liecina, ka policijai nav izdevies atrast nevienu aculiecinieku, kurš notikušo būtu redzējis savām acīm.

Abi bojāgājušie bija Polijas pilsoņi.

Saskaņā ar Zviedrijas Jūrasceļu administrācijas sniegto informāciju sievieti atrada ar helikopteru, bet bērnu atrada ar glābšanas laivu. Abi bijuši zaudējuši samaņu; viņiem nekavējoties tika sniegta pirmā palīdzība, un helikopters cietušos nogādāja slimnīcā. Piektdien tika paziņots, ka abas personas ir mirušas.

Prāmis bija ceļā no Polijas uz Zviedriju. Vērienīgās meklēšanas operācijas dēļ Baltijas jūrā uz laiku tika apturētas NATO mācības.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu