Ko Krievija grasās darīt ar visiem saviem militārajiem delfīniem?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Delfīni. Ilustratīvs attēls
Delfīni. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Visticamāk, delfīni nav pirmie dzīvnieki, par kuriem tu iedomājies, kad tiek pieminēta militāri apmācītu kaujinieku vienība. Tomēr krievi tieši šos dzīvniekus izmanto, lai aizsargātu Sevastopoles bāzi Melnajā jūrā – pašu okupētajā Krimā.

Delfīni tiek turēti īpašos nožogojumos un palīdz pamanīt nirējus. Pēdējo nedēļu laikā šo aploku skaits teju dubultojies. Lai arī tie nespēj iesaistīties fiziskā cīņā ar nirēju, tomēr var signalizēt par ienaidnieka atrašanās vietu, vēstīts izdevumā "Science Alert".

Kā stāsta eksperti, pat pieredzējušākie un ātrākie nirēji nespētu aizbēgt no delfīna. Tas šos dzīvniekus padara ļoti noderīgus, kad jāpamana nirēji, kas cenšas būt nepamanāmi. Pudeļdeguna delfīni var peldēt ar līdz pat 29 kilometriem stundā lielu ātrumu. Salīdzinoši cilvēks nespēj peldēt ātrāk par 10 kilometriem stundā.

Tiek uzskatīts, ka Krievijas bāzē pašlaik ir vismaz septiņi delfīni. Pārvietot ostā tos iespējams īpašos konteineros ar laivām. Tiesa, delfīni nav vienīgā aizsardzība šajā teritorijā. Tur izvietots arī prettorpēdu tīkls, mīnmetēji un citi ieroči, kas paredzēti Sevastopoles aizsargāšanai. Tikai tad, ja nirējs ticis garām šīm aizsardzības sistēmām, tam jāsaskaras ar delfīniem.

VIDEO: DELFĪNS MEDĪ AR TAM PIESTIPRINĀTU KAMERU

Sevastopoli krievi kontrolē kopš Krimas okupācijas 2014. gadā. Ukrainas spēkiem tas ir nozīmīgs mērķis.

Tiek uzskatīts, ka Krievijas jūras spēki jūras dzīvniekus militārajām vajadzībām izmanto jau gadiem ilgi. Ir manīti tā saucamie vaļi-spiegi, kas aprīkoti ar Krievijas spiegošanas ierīcēm un nebaidās no cilvēkiem.

Arī ASV mēdz izmantot militāri apmācītus delfīnus, lai meklētu zemūdens mīnas un to atrašanās vietā izvietotu boju. Tas tiek darīts jau kopš 1960. gadiem. Lai arī ideja par delfīnu izmantošanu militāriem mērķiem sākumā šķiet absurda, tomēr, ja nedaudz papēta, tie patiesi var būt ļoti noderīgi dzīvnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu