"Vagner" aiziešanu no frontes Krievija kompensēšot ar čečeniem un cietumniekiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Algotņu grupējuma “Vagner” aiziešanu no kara Ukrainā Krievija centīsies kompensēt ar papildu ieslodzīto un čečenu kaujinieku sūtīšanu uz fronti, ziņo ASV aģentūra “Bloomberg”, atsaucoties uz avotiem Eiropas izlūkdienestos.

“Vagner” spēku aiziešana no Bahmutas maija beigās spieda Krievijas armiju pārsviest uz pilsētu kaujas vienības no citiem virzieniem, galvenokārt no Ukrainas dienvidiem. Tā rezultātā Krievijas okupētajās Zaporižjas un Herskonas apgabalu teritorijās radās karaspēka trūkums.

Krievijas diktators Vladimirs Putins vēlas izvairīties no jaunas mobilizācijas izsludināšanas, lai ar tās palīdzību aizlāpītu “Vagner” atstāto “caurumu”.

Lai izvairītos no jaunas mobilizācijas viļņa, esot pieņemts lēmums “caurumus” lāpīt ar čečenu kaujinieku un cietumnieku sūtīšanu uz fronti.

Karam savervēto ieslodzīto skaits Krievijas armijā šobrīd ir aptuveni 15 000.

Kā norāda avoti izlūkdienestos, šobrīd nav skaidrs, cik kaujinieku frontei varētu nodrošināt Čečenija. Iepriekš Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs apgalvoja, ka frontē jau atrodoties 7000 čečenu, bet vēl 2400 šobrīd iziet apmācību.

“Vagner” līdzdalība karā Ukrainā tika izbeigta pēc 23. un 24.jūnija “Vagner” vadoņa Jevgeņija Prigožina rīkotā dumpja.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu