VIDEO "Vēl šodien uz metāla blokiem atrodas asinis." Vīrietis gūst traumas veicot eksperimentu ar mežā atrastām granātām (2)

TVNET/Degpunktā/TV3.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
granāta
granāta Foto: Pixaby

Kāds vīrietis Salaspilī aizrāvies ar pamestas munīcijas meklēšanu. Kādu dienu viņa klejojumi vainagojušies panākumiem, un vīrietis mežā uzgājis kasti ar padomju armijas granātām, tautā sauktām arī par "ļimonkām". Jāpiebilst, ka vīrieša neuzmanīgā rīcība ar granātām rezultējusies smagos ievainojumos, vēsta raidījumā "Degpunktā".

Vīrietis nesen, staigājot pa mežu, uzdūrās kastei ar padomju armijas "F1" granātām. Šāda veida sprādzienbīstama ierīce bija savulaik ražota, lai saglabātu aizsardzības pozīcijas un skartu galvenokārt ienaidnieka dzīvo spēku. Granātas ir pildītas ar šķembām, kuru daļiņu skaits pēc sprādziena sasniedz ap 300 gabaliem. Darbības rādiuss vienai ir līdz 200 metriem.

Vīrietis tās paņēma un atveda uz sava servisa garāžu. Tur viņš pārgalvīgi nolēma pārbaudīt granātu, iemetot to starp šiem četriem dzelzsbetona blokiem un pāri pārliekot skārda gabalu. Tomēr, iespējams, granāta sprāga pāragri, traumējot vīrieti.

Vairāk skaties video!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu