Publicētas jaunas fotogrāfijas ar Čečenijā piekauto "Novaja gazeta" žurnālisti Milašinu (2)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Otrdien Groznijā brutālu uzbrukumu piedzīvoja Krievijas neatkarīgā medija "Novaja gazeta" žurnāliste Jeļena Milašina un advokāts Aleksandrs Ņemovs. Viņu automašīnu apturēja vairāki vīrieši maskās, kuri nežēlīgi piekāva žurnālisti, kura raksta par cilvēktiesību pārkāpumiem Čečenijā.

Viņi spārdīja Milašinu ar kājām, noskuva viņai matus un salauza pirkstus. Ņemovs guva vieglākus savainojumus.

"Viņus brutāli spārdīja kājām, tai skaitā pa seju, draudēja ar nāvi, lika pie galvas pistoli, atņēma un sadauzīja tehniku. Sitot teica: jūs esat brīdināti, brauciet prom un neko nerakstiet," notikušo savā "Telegram" kanālā aprakstīja cilvēktiesību organizācijas "Memoriāls" pārstāvji.

Trešdien Milašinas veselības stāvoklis tika novērtēts klīnikā Maskavā, kur viņai diagnosticēja galvas smadzeņu traumu, vairākus (līdz 14) rokas kaulu lūzumus un vairākus mīksto audu bojājumus.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja vēlā trešdienas vakarā ierosināja krimināllietu par uzbrukumu Milašinai un Ņemovam. Tā ierosināta pēc pantiem par vidēju un vieglu miesas bojājumu nodarīšanu, kas pastrādāti grupā huligānisku iemeslu dēļ un izmantojot ieročus. Maksimālais sods par šādiem nodarījumiem ir attiecīgi piecu un divu gadu cietumsods.

Foto: SCANPIX

Milašina daudzus gadus ziņo par notikumiem Čečenijā un Ziemeļkaukāzā, par savām publikācijām saņēmusi draudus no Čečenijas varasiestādēm un amatpersonām. Milašina bija klāt notikumos Beslanā 2004.gadā, kad, islāma teroristiem sagrābjot skolu un Krievijas drošības dienestiem ieņemot ēku, bojā gāja 333 cilvēki, tai skaitā 186 bērni.

Milašina savas profesionālās darbības dēļ jau iepriekš saņēmusi draudus un piedzīvojusi uzbrukumus.

Krievijas neatkarīgais medijs "Novaja gazeta" pastāv kopš 1993.gada, taču 2022.gadā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā to slēdza Krievijas varasiestādes.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu