Google testē tērzēšanas robotu, kas atbildēs uz medicīniskiem jautājumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Kompānija „Google” testē „Med-PaLM 2” — mākslīgā intelekta programmu, kas apmācīta, lai prasmīgi atbildētu uz medicīniskiem jautājumiem, vēsta „The Wall Street Journal”.

Mākslīgā intelekta darbināmā tērzēšanas robota ChatGPT popularitāte ir izraisījusi pirmos veselības aprūpes eksperimentus ASV, lai pacientu aprūpē izmantotu tā pamatā esošu tehnoloģiju. „Google” mēģina panākt, lai par „Med-PaLM 2” dēvētā medicīniskā tērzēšanas robota tehnoloģija ar veselību saistītās sarunās uzrādītu labākus rezultātus nekā parastie tērzēšanas robotu algoritmi.

„Med-PaLM 2” var izmantot, lai saņemtu atbildes uz medicīniskiem jautājumiem. To var izmantot arī tādiem uzdevumiem kā dokumentu apkopošana vai veselības datu pakešu organizēšana.

Medicīnas ētikas speciālisti uzsver, ka, lai gan ģeneratīvais mākslīgais intelekts varētu pārveidot medicīnu, pacienti ir jāinformē par jebkādiem jauniem veidiem, kā tiek izmantoti viņu veselības dati.

Mākslīgā intelekta algoritmi jau tiek izmantoti slimnīcās, piemēram, sirds slimību prognozēšanai, izmantojot pacientu elektrokardiogrammas. Ģeneratīvie mākslīgā intelekta rīki rada arī zināmus riskus, jo tos var izmantot, lai sniegtu autoritatīvas atbildes uz medicīniskiem jautājumiem tā, kā ārsti to nekad nedarītu.

„Google” pārstāve atteicās atklāt, kad programma varētu būt pieejama klientiem vai plašai sabiedrībai.

Aprīlī „Google” paziņoja, ka mākslīgā intelekta modelis, kuram uzticas kā ārsta palīgam, „varētu būt ārkārtīgi vērtīgs valstīs, kur piekļuve ārstiem ir ierobežota”.

Iepriekš Pasaules Veselības organizācija aicināja ievērot piesardzību, izmantojot mākslīgo intelektu veselības aprūpē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu