Smiltēns pārrunājis Viļņas samita prioritātes ar Grieķijas premjerministru (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) un Grieķijas Ministru prezidents Kirjaku Micotaki tikās Rīgā pirmdien, 10. jūlijā un sarunu gaitā secināja, ka Viļņas samita prioritātes ir NATO aizsardzības un atturēšanas spēju tālāka nostiprināšana, Zviedrijas pievienošanās procesa aliansei noslēgšana un atbalsts Ukrainai ceļā uz dalību NATO.

Kā informēja Saeimas preses dienests, Smiltēns Grieķijas premjerministram uzsvēra, ka šodien, pirms NATO samita Viļņā, parakstītais Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas un Vācijas spīkeru kopīgais paziņojums ir aicinājums sabiedrotajiem rīkoties vienoti un pārliecinoši un nodrošināt, ka Ukraina kļūst par NATO dalībvalsti.

"Ir pagājušas jau vairāk nekā 500 dienas kopš kara sākuma, un Ukrainai vairāk nekā jebkad ir nepieciešams mūsu atbalsts. Mums tai jādod skaidrs signāls par perspektīvu dalībai aliansē," pauda Smiltēns.

Savukārt, spriežot par sadarbību ekonomikā, Smiltēns akcentēja Latvijas nacionālās lidsabiedrības lomu tūrisma jomā. Abas puses bija vienisprātis par iespējām paplašināt ekonomisko sadarbību.

Vienlaikus Smiltēns un Micotaki kopīgi uzsvēra, ka esošajā ģeopolitiskajā situācijā ir būtiski turpināt stiprināt drošības un aizsardzības spējas, tostarp veicinot ieguldījumus šajā jomā. Micotaki arī pauda interesi apmeklēt NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru "Stratcom", lai iepazītos ar Latvijas pieredzi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu