Galapagu salās vulkānā ievēlies 8 gadus vecs zēns

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Santakrusas salā atrodas vairāk nekā 100 metru dziļi dvīņu krāteri, no kuriem vienā pagaidām neskaidros apstākļos iekrita astoņus gadus vecs zēns no Francijas. Par laimi, zēnu izdevās izglābt.

Zēns Santakrusas salu apmeklēja kopā ar saviem vecākiem. Pagaidām nav skaidrs, kāpēc zēns iekrita krāterī, tomēr glābēju ātrās rīcības dēļ, par laimi, zēnu ātri izdevās no tā izvilkt un nogādāt slimnīcā, vēstīts dabas parka “Facebook” kontā.

Nelaimes gadījumā zēns guva vairākus sejas un galvas ievainojumus.

Galapagu salas ik gadu apmeklē vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku. Los Gemelos dvīņu krāteri ir divi lieli krāteri Santakrusas augšējā reģionā. Abus krāterus šķir tikai šaurs ceļš. Krāteri izveidojās, sabrūkot diviem pazemes dobumiem, kurus, kā uzskata pētnieki, radījusi sena vulkāniskā aktivitāte uz salas.

Santakrusas sala savukārt radās pēc tam, kad pirms dažiem tūkstošiem gadu izvirda snaudošs vairoga vulkāns. Lavai plūstot no aktīva vulkāna, tā radīja dziļas vagas vulkāna malās. Šīs vagas pēc tam var pārveidoties par pazemes tuneļiem, kas paliek tukši pēc izvirduma beigām. Laika gaitā šīs ejas var iebrukt, radot lielus krāterus. kā Los Gemelos gadījumā.

Zēna stāvoklis pašlaik ir stabils. Ārsti gan uzskata, ka tas ir pamatīgs brīnums, ka zēns vispār ir izdzīvojis pēc tāda kritiena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu