Valmieras pilsētas autobusam izvairoties no sadursmes ar velosipēdistu, cietušas divas pasažieres (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: kenstockphoto/Shutterstock

Valmieras pilsētas autobusam izvairoties no sadursmes ar velosipēdistu, cietušas divas pasažieres, informēja Valsts policijā.

Vakar plkst.13.18, Valmierā, Rīgas ielā, autobusā krituši pasažieri. Cietušas divas pasažieres, kuras nogādātas ārstniecības iestādē. Valsts policija informāciju saņēmusi no ārstniecības iestādes.

Kā informē SIA "VTU Valmiera" sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Bulmeistare, vakar uzņēmuma autobusa vadītājam strauja bremzēšana bija jāveic, lai izvairītos no sadursmes, kad autobusa priekšā pēkšņi izbrauca velosipēdists.

Bulmeistare norāda, ka negadījumā tika iesaistīti operatīvie dienesti, vienu pasažieri nogādājot ārstniecības iestādē.

Uzņēmuma pārstāve skaidro, ka pasažieriem, lai viņi izvairītos no kritieniem straujas bremzēšanas gadījumā, kā arī novēršot pārpratumus, kurā pieturvietā nepieciešams apstāties, SIA "VTU Valmiera" aicina izmantot pilsētas autobusos esošo "stop" pogu.

Pasažierim nospiežot sarkano "stop" pogu, autobusa vadītājs saņem informāciju, ka pasažieris vēlas izkāpt. Tādējādi cilvēks autobusa apstāšanos var sagaidīt, paliekot sēdvietā.

"Stop" poga zilā krāsā ir vecāku ar bērnu ratiņiem un cilvēku ratiņkrēslā ērtībām. To nospiežot, autobusa vadītājs saņem informāciju vadītāja panelī un zina, ka pieturvietā jāiebrauc tā, lai, ja gadījumā vajadzēs nolaist speciālo platformu, tas būtu ērti izdarāms.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu