Čārlza Mensona kulta līdzgaitniece pēc 53 gadiem atbrīvota no cietuma

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Leslija van Houtena, Čārlza Mensona kulta sekotāja, 1971. gads
Leslija van Houtena, Čārlza Mensona kulta sekotāja, 1971. gads Foto: AP/ TT NYHETSBYRÅN

Leslija van Houtena, bijusī bēdīgi slavenā sērijveida slepkavas Čārlza Mensona kulta sekotāja, otrdien atbrīvota no ieslodzījuma.  Sievieti apcietināja 1969. gadā, kad viņa bija vien 19 gadus veca, ziņo raidsabiedrība BBC.

73 gadus vecajai van Houtenai bija 19 gadu, kad viņa pievienojās tā sauktajai "Mensona ģimenei". Viņa piedalījās kāda tirgotāja un viņa sievas slepkavībā 1969. gadā, kā arī piedalījās upures Rouzmarijas Labjankas nogalināšanā.

Van Houtenas advokāte norādīja, ka viņa pametusi sieviešu cietumu Kalifornijā un viņai, visticamāk, uz trim gadiem tiks piemērota probācija.

Pēc advokātes sacītā, van Houtenai bija grūti nošķirties no kulta domāšanas un uzņemties atbildību par saviem noziegumiem.

Sieviete gadu desmitiem esot apmeklējusi terapijas kursus, kā rezultātā izjutusi vainu un dziļu nožēlu.

Sākotnēji viņai tika piespriests mūža ieslodzījums. Cietumā viņa ieguva bakalaura un maģistra grādu, kā arī strādāja par skolotāju citiem ieslodzītajiem.

Leslija van Houtena, 2023
Leslija van Houtena, 2023 Foto: AFP

Vairākos tiesas spriedumos van Houtena izrādīja nožēlu par pastrādātajiem noziegumiem un saiknēm ar Mensonu.

Čārlzs Mensons, kurš tiek uzskatīts par vienu no pazīstamākajiem ASV kultu līderiem, lika saviem sekotājiem izdarīt deviņas slepkavības un cerēja, ka slepkavības novedīs pie rasu kara. Viņš nomira ieslodzījumā 2017. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu