Blinkens: Vašingtona sauks pie atbildības hakerus, kas uzbrūk ASV

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Ceturtdien sarunās ar Ķīnas augstāko diplomātu, ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens uzsvēris, ka Vašingtona sauks pie atbildības hakerus, kuri uzbrūk ASV.

Blinkens un Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas ārlietu nodaļas vadītājs Vans Ji tikās Džakartā Dienvidaustrumāzijas valstu asociācijas sanāksmes laikā.

ASV valsts sekretārs sarunās norādījis, ka jebkura darbība, kas vērsta pret ASV valdību, uzņēmumiem un pilsoņiem, rada nopietnas bažas un tiks veikti atbilstoši pasākumi, lai vainīgos sauktu pie atbildības, atklāja kāda augsta ranga ASV amatpersona.

Amatpersona sacīja, ka Blinkens sarunā pieminējis jaunos kiberuzbrukumu gadījumus, bet atturējās atklāt, vai valsts sekretārs tieši apsūdzējis Ķīnu saistībā ar šiem incidentiem. Kompānija "Microsoft" šonedēļ paziņoja, ka ķīniešu hakeru grupa ir ieguvusi piekļuvi gandrīz 25 organizācijām ar mērķi veikt spiegošanu.

Neraugoties uz diplomātisko kontaktu pieaugumu starp abām valstīm, ASV nav izdevies pārliecināt Ķīnu atjaunot komunikāciju starp abu valstu armijām, kas tiek uzskatīta par izšķirošu, lai novērstu atsevišķu incidentu izvēršanos lielākā konfliktā.

Blinkens sarunās uzsvēris, ka valstu pienākums ir uzturēt atvērtus saziņas kanālus, tai skaitā starp abu valstu militārajām struktūrām, izteikusies cita ASV amatpersona.

Ķīna ir pieprasījusi, lai ASV atceļ sankcijas pret tās aizsardzības ministru Li Šanfu, kas tika noteiktas saistībā ar ieroču iepirkumiem no Krievijas.

Amatpersonas stāsta, ka Blinkens ar Ķīnu runājis arī par narkotiku kontrabandas apkarošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu