Krievija slēdz Polijas konsulāro pārstāvniecību Smoļenskā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kacper Kirklewski

Krievija piektdien paziņojusi, ka Polijas konsulārā pārstāvniecība Smoļenskā tiek slēgta.

Polijas vēstnieks Kšistofs Krajevskis izsaukts uz Krievijas Ārlietu ministriju, kur informēts par konsulārā aģenta biroja slēgšanu, teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Maskava apgalvo, ka lēmums pieņemts, reaģējot uz Varšavas "agresīvo nostāju" pret Krieviju, kura "pārkāpusi visas civilizētās robežas".

Polijas diplomātiskā pārstāvniecība Smoļenskā tika atvērta 2011.gadā, gadu pēc Polijas valdības lidmašīnas katastrofas, kurā gāja bojā 96 poļu augstākā ranga amatpersonas, tostarp prezidents Lehs Kačiņskis, kas devās uz Smoļenskas apkārtnē esošo Katiņas memoriālu.

Padomju Savienības iekšlietu karaspēks 1940.gada aprīlī un maijā Katiņas mežā, Smoļenskas apkaimē, kā arī Harkivas un Kaļiņinas cietumos un citviet noslepkavoja vairāk nekā 22 000 poļu armijas un policijas virsnieku, ārstu, profesoru un priesteru, kas tika sagūstīti pēc padomju armijas iebrukuma Polijā 1939.gadā.

Konsulārā aģenta biroja galvenais uzdevums bija sniegt konsulāros pakalpojumus poļiem, kas apmeklē Katiņu.

Polijas Ārlietu ministrija jau paziņojusi, ka tā ir "kārtējā nedraudzīgā un neizprotamā rīcība" no Maskavas puses un ka Varšava rezervē sev tiesības uz atbilstošu atbildes rīcību.

Ministrija piebildusi, ka konsulārā aģenta birojs pārtrauks savu darbu augusta beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu