Video Valsts prezidents nākamnedēļ tiksies ar ģenerālprokuroru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien, 18.jūlijā, Rīgas pilī tiksies ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Reaģējot uz ziņu par Latvijas pilsoņa sodīšanu ar 15 500 eiro naudas sodu par nelikumīga intelektuāla un fiziska atbalsta sniegšanu Krievijai, Rinkēvičs šonedēļ tviterī ierakstīja, ka "pēdējā laika atsevišķi prokuratūras lēmumi raisa vairākus jautājumus".

Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma", komentējot šo paziņojumu, Rinkēvičs piektdien apliecināja, ka viņu neapmierina pārāk maigie sodi lietās par naida noziegumiem, un vairākos gadījumos tieši tādus sodus ir prasījusi piemērot prokuratūra, kura savukārt savus lēmumus skaidro kusli.

Valsts pirmā persona piebilda, ka nerunā tikai par vienu konkrēto gadījumu, bet arī par citām lietām, kas saistītas ar naida izpausmēm, vardarbību.

"Tātad, pirmkārt, man liekas neapmierinoši tas, ka prokuratūra neskaidro savus lēmumus līdz galam, otra lieta, man liekas neapmierinoši arī šie sodi. Es gribu izrunāties ar ģenerālprokuroru un saprast, kas tur ir par problēmu," sacīja Valsts prezidents.

Viņš norādīja, ka, ja problēma ir nesakārtotās likuma normās, tad tās vienmēr var uzlabot, turklāt arī pats ģenerālprokurors varot vērsties Saeimā ar likumdošanas iniciatīvām.

"Es šobrīd šajos jautājumos gribu dzirdēt skaidras atbildes. Mani pašlaik veids, kādā darbojas prokuratūra, ne pārāk apmierina. Šī ir tā pirmā reize, kad es esmu diezgan kritisks. Runāšu ar ģenerālprokuroru, gribu saprast, kas ir. Ja varu palīdzēt, palīdzēšu, bet arī prokuratūrai ir jāsaņemas," rezumēja prezidents.

Foto: Valsts prezidenta amatā stājas Edgars Rinkēvičs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu