Mirusi aktrise, dziedātāja un stila ikona Džeina Birkina

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

76 gadu vecumā mirusi dziedātāja un aktrise Džeina Birkina, ziņo franču mediji. 

Franču aktrisi un stila ikonu, kura iedvesmoja "Hermès Birkin" dizaina rokassomu, mājās atrada viņas aprūpētāja, ziņoja BFM televīzija.

Foto: AFP/SCANPIX
Foto: AFP / Scanpix

Sākusi aktrises karjeru, viņa ieguva atpazīstamību, pateicoties gan profesionālām, gan romantiskām attiecībām ar mūzikas producentu, režisoru, skandalozo dziedātāju Seržu Geinsbūru, kura bijušo mīļāko skaitā ir ne viena vien slavena skaistule, arī Vanesa Paradī un pat Brižita Bardo.

1969. gadā izdotais, ar Geinsbūru kopā erotiski un kaislīgi iedziedātais grāvējs «Je t'aime... moi non plus» atnesa Birkinai pasaules slavu. Tas daudzviet tika skarbi nosodīts un vēl arvien uzskatāms par, iespējams, visu laiku populārāko franču dziesmu.

Dziedātāja pēc pleca lūzuma 2022. gadā bija spiesta pārcelt vairākus paredzētos koncertus Parīzē. Gadu iepriekš - 2021. gada septembrī viņa pārdzīvoja arī insultu.

"Es vienmēr esmu bijusi liela optimiste, un saprotu, ka man vajag mazliet laika, lai atkal varētu būt uz skatuves un būt kopā ar jums. Man tik ļoti patīk būt kopā ar jums," toreiz viņa teica publiskajā paziņojumā. 

Džeina Birkina Rīgā uzstājās 2007. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu