ES paraksta ar Tunisiju memorandu par nelegālās imigrācijas apkarošanu (1)

LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Savienības (ES) pārstāvji svētdien parakstījuši saprašanās memorandu ar Tunisiju par stratēģisko sadarbību nelegālās imigrācijas apkarošanā.

Līdzšinējais Nīderlandes valdības vadītājs Marks Rite, Itālijas premjerministre Džordža Meloni un Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena Tunisā ieradās jau otro reizi pēdējā mēneša laikā, lai pārrunātu ar Tunisijas prezidentu Kaisu Saīdu nelegālās imigrācijas novēršanas iespējas.

Tiekoties ar Saīdu jūnijā, Rite, Meloni un fon der Leiena apsolīja palīdzībai Tunisijai atvēlēt 900 miljonus eiro.

Tad Leiena arī apsolīja, ka EK 2023.gadā papildus piešķirs vēl 105 miljonus eiro nelegālās imigrācijas apkarošanai, un tas ir gandrīz trīskārt vairāk nekā Tunisija no ES saņēma divu iepriekšējo gadu laikā.

Tunisijas ekonomiskās problēmas un lielais bezdarbs mudina daudzus tunisiešus nelegāli doties uz Eiropu. Vienlaikus Tunisija kalpo par placdarmu ceļā uz ES arī citu Āfrikas valstu pilsoņiem.

Piektdien Itālijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka 2023.gadā valsts piekrastē, šķērsojot Vidusjūru, izcēlušies jau vairāk nekā 75 000 nelegālo imigrantu, kamēr visa 2022.gada laikā pa šo maršrutu Itāliju sasniedza tikai 31 900 nelegālo imigrantu.

Rite norādīja, ka parakstītais memorands aptver visus nelegālās imigrācijas apkarošanas aspektus - cilvēku kontrabandistu bandu likvidāciju, robežkontroles pastiprināšanu, nelegālo imigrantu reģistrācijas uzlabošanu, kā arī to atpakaļuzņemšanu un repatriāciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu