Nepiecelties topošās karalienes priekšā. Mazliet apkaunojoši, mister Bond! (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Jau rakstījām, ka šī gada Vimbldonas finālspēli apmeklēja Velsas princis un princese ar ģimeni un vesels lērums Holivudas slavenību. Mirklī, kad Velsas princese devās uz savu sēdvietu VIP ložā, viņa pienāca sasveicināties ar jau sēdošu aktieru pāri, Danielu Kreigu un Reičelu Vaisu. Un, re, par ko visi etiķetes pārzinātāji ir sašutuši!

Kā vajadzētu uzvesties attiecībā pret publiskā vidē pēkšņi sastapto karalisko personu - tas ir smalks etiķetes jautājums! 

Daily Mail karaliskās ģimenes sadaļas redaktors Ričards Edens ir darījis zināmu savu viedokli:

"Džeimsa Bonda aktierim Danielam Kreigam un sievai Reičelai Veisai, kad Keita tuvojās sēdvietām karaliskajā ložā, noteikti vajadzēja piecelties kājās - tas ir ne tikai labu manieru, bet arī cieņas jautājums," viņš sacīja saviem sekotājiem vietnē Instagram.

Foto: Reuters/ScanPix

Daloties ar fotoattēlu, kurā Velsas princese redzama sarunājoties ar slavenību pāri, viņš rakstīja:

“Šī fotogrāfija mani dara nemierīgu. Lai gan Reičelai Veišai, iespējams, nebija vietas, lai uztaisītu kniksi vai Danielam Kreigam paklanīties, vai viņiem nevajadzētu vismaz piecelties, lai sasveicinātos ar Velsas princesi - topošo karalieni?"

Foto: AP/Scanpix

Kā tad ir patiesībā? "Pat ja jūs neesat Holivudas slavenība vai pat, ja pie jums pienāk parasts cilvēks, lai uzsāktu sarunu -  būtu pieklājīgi piecelties, lai arī kas viņš būtu. Kad šī persona ir mūsu nākamā karaliene, tas ir vēl svarīgāk!" uzsver etiķetes zinātājs. 

Foto: AP/Scanpix

Pēc etiķetes īpaši vīrietim ir jāpieceļas kājās un jānoņem saulesbrilles, ja ar viņu uzsāk sarunu publiskā vietā dāma. 

Laikam, mister Džeimss Bond - nāksies pamācīties etiķeti!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu