Jau divus gadus Japānas pludmalēs atpūtniekus terorizē delfīns

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Delfīns. Ilustratīvs attēls
Delfīns. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

16. jūlijā delfīns uzbruka atpūtniekiem pludmalē Japānas piekrastē, kādu 60 gadu vecu peldētāju atstājot ar vairākām lauztām ribām.

Otro gadu pēc kārtas delfīns ievaino cilvēkus Fukui prefektūras pludmalēs. Pagājušajā gadā viens delfīns sakoda vismaz sešus cilvēkus. Tiek uzskatīs, ka tas ir pudeļdeguna delfīns (Tursiops truncatus). Nopietnākajā gadījumā upurim pēc uzbrukuma īkšķi “rotāja” 16 šuves, vēstīts Japānas ziņu izdevumā “The Minachi”.

Gan pagājušajā, gan šajā gadā delfīns piepeldēja gandrīz pie paša krasta. Vīrietis ar lauztajām ribām uzbrukuma brīdī atradās aptuveni piecus metrus no krasta, kad pēkšņi viņam dzīvnieks uzklupa. Tajā pašā rītā sakosts rokā tika arī kāds cits peldētājs. Ziņots, ka vēlāk pa dienu no delfīna uzbrukuma cieta vēl divi cilvēki. 17. jūlijā šis delfīns tika nofilmēts, terorizējam peldētājus tajā pašā pludmalē.

VIDEO: DELFĪNS TERORIZĒ ATPŪTNIEKUS

Šogad reģistrēti jau seši tāda veida incidenti. Tiesa, nav īsti skaidrs, vai uzbrukumos ir iesaistīts viens un tas pats delfīns. Varas iestādes brīdina cilvēkus, delfīniem netuvoties un tos neaiztikt.

Savvaļas delfīni cilvēkiem uzbrūk ļoti reti, tomēr ir zināmi gadījumi, kad delfīni, jūtoties apdraudēti, sakož vai parauj zem ūdens peldētājus.

Cilvēkiem būtu jāsaprot, ka delfīni ir ļoti spēcīgi savvaļas dzīvnieki. Liela daļa problēmas ir tāda, ka cilvēki delfīnus uzskata par jaukiem mājas mīluļiem, aizmirstot, ka tie ir mežonīgi dzīvnieki. Jāņem vērā, ka viens pieaudzis pudeļdeguna delfīns pilnīgi mierīgi varētu nogalināt cilvēku, ja to vēlētos. Šeit minētie uzbrukumi drīzāk ir kā brīdinājums, nevis patiesi centieni nogalināt cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu