Valsts kontrolieris parakstījis sadarbības līgumu ar Dominiku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kontrolieris Rolands Irklis parakstījis sadarbības līgumu starp Dominikas augstāko revīzijas iestādi, Karību jūras valstu augstāko revīzijas iestāžu organizāciju (CAROSAI) un Starptautisko augstāko revīzijas iestāžu organizāciju (INTOSAI) par 1.posma atbalsta projektu Dominikas augstākās revīzijas iestādei 2023.-2025.gadam, informēja Valsts kontroles (VK) pārstāvji.

VK sniedz atbalstu Dominikas augstākās revīzijas iestādei revīzijas vides uzlabošanā INTOSAI izveidotās attīstības iniciatīvas globālās godprātības iniciatīvas ietvaros. Līgums parakstīts, noslēdzoties darbam pie detalizēta atbalsta projekta plānošanas.

Irklis norāda, ka pieredzē un praktiskajos piemēros balstīts atbalsts ir lielisks veids, lai partneriem parādītu VK labāko praksi, jo jebkuras augstākās revīzijas iestādes pienākums ir veicināt publisko līdzekļu tiesisku ieguldīšanu atbilstoši izvēlētajiem mērķiem. Šāda sadarbība pozitīvi sekmēs Dominikas augstākās revīzijas iestādes tālāko attīstību, starptautisko saistību izpildi un iestādes noteikto mērķu sasniegšanu.

INTOSAI izveidotās attīstības iniciatīvas globālās godprātības iniciatīvas ietvaros VK kopīgi ar Dominikas augstāko revīzijas iestādi identificējušas atbalsta jomas, kuras ir kritiskas iestādes darbībai un kurās atbalstu sniegs VK kolēģi, tostarp revīzijas vides uzlabošana iestādē, procedūru un metodiku izstrāde, kā arī apmācību organizēšana revīziju praktiskos jautājumos, kā arī iestādes neatkarības stiprināšana un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju infrastruktūras attīstība un informācijas sistēmu revīziju atbalsts.

Programmu finansē no starptautisko donoru un attīstības iniciatīvas finanšu līdzekļiem, kā arī sadarbības partneru finanšu un tehniskiem resursiem un tās pirmās fāzes ieviešana plānota līdz 2025.gadam. Programmas ietvaros atbalsts tiks sniegts Belizas, Beninas, Dominikas, Haiti, Hondurasas, Kirgizstānas, Libānas un Tadžikistānas augstākās revīzijas iestādēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu