Ģenerālprokurors prasa paskaidrojumus par piekautā LGBT kopienas pārstāvja lietas izbeigšanu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Millere/LETA

Ģenerālprokurors Juris Stukāns, reaģējot uz informāciju par Valsts policijas (VP) izbeigtu kriminālprocesu par LGBT kopienas pārstāvja piekaušanu Daugavpilī, lūdzis padotajiem sniegt viedokli par policijas lēmuma likumību.

Stukāns lūdzis Ģenerālprokuratūras prokuroram iepazīties ar konkrētā kriminālprocesa krimināllietas materiāliem un tajā pieņemto lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu un sniegt savu viedokli par tā likumību un pamatotību. Pēc iesniegtā viedokļa ģenerālprokurors lems par tālāko rīcību, norādīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Kā iepriekš vēstīja Daugavpils medijs "Chayka", 4.maija vakarā Daugavpilī, iespējams, par piederību LGBTQ+ kopienai piekauti divi cilvēki. Uzbrukums noticis Daugavpils Stropu estrādē. Jauniešiem uzbrukušas divas nezināmas personas.

Cietušais Līvajs Amareins pieļāvis, ka ticis piekauts, jo ir LGBTQ+ kopienas pārstāvis. 28 gadus vecais Amareins esot saņēmis vairāk nekā 20 sitienus pa galvu. Incidents noticis pēc kopienas organizētā piketa "Vienaldzība nogalina", kura dalībnieki pauduši atbalstu Stambulas konvencijas pieņemšanai.

Pāris dienas vēlāk VP paziņoja, ka Daugavpilī aizturējusi 1997.gadā dzimušu vīrieti aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu 1995.gadā dzimušai personai 4.maijā Daugavpilī. Aizturētais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar mantiska rakstura noziegumiem. Toreiz tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Kā arī, izvērtējot notikuma apstākļus, ir konstatēts, ka noziedzīgais nodarījums ir paveikts vainu pastiprinošos apstākļos, atbilstoši Krimināllikuma 48. panta 14. punktam - sociālā naida dēļ.

Tagad Amareins sociālajosmedijos paziņojis, ka saņēmis VP lēmumu par lietas izbeigšanu. "Noziedznieks netiek nekādi sodīts, var sist cilvēkus tālāk. Nekādas pat minimālās pamācības," uzsvēris jaunietis.

Viņš solījis pārsūdzēt lēmumu. Arī LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" sociālajos medijos paziņojusi, ka saistībā ar uzbrukumu Daugavpilī biedrība ir saziņā ar VP, lai saņemtu skaidrojumu par pieņemto lēmumu. Tāpat biedrība cietušajam palīdzēšot sagatavot pārsūdzību prokuratūrā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu