Kā pasargāt dekoratīvo kosmētiku no karstuma?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kad temperatūra jau pārsniedz 25-30 grādus, pirmkārt, ir svarīgi aizsargāt savus skaistumkopšanas produktus no tiešiem saules stariem. Tad rodas jautājums, kur kosmētiku vispār glabāt un kā atpazīt, ka karstums jau ir iznīcinājis kosmētikas produktu.

Lai gan noteikti ir nepieciešams ilgāks laiks un iedarbības apjoms, lai saule spētu iznīcināt kosmētikas produktu, stiprs siltums jeb karstums var nopietni to sabojāt.

"Varēs uzreiz pamanīt ne tikai konsistences, krāsas un kvalitātes izmaiņas, bet mums jāapzinās, ka tur rodas arī laba vide baktērijām. Tāpēc, ja pamani ko aizdomīgu, neriskē un produktu izmet, jo vienmēr pastāv risks izplatīt baktērijas un izraisīt kairinājumu, ādas reakciju vai izsitumus," brīdina Apotheka konsultante Arta Bogdānova.

Kā izrādās, pareiza kosmētikas uzglabāšana ir pilnībā atkarīga no paša produkta veida un tā sastāva.

Ādas kopšanas un šķidrie produkti

Krēms un losjons var sabojāties pirms parastā derīguma termiņa beigām, ja produktu neuzglabājam par 10 grādiem vēsākā vietā, nekā ir mūsu istabas temperatūra. Neatstājiet losjonus un krēmus siltumā neatkarīgi no tā, cik skaistas pudeles! Lai krēmi un losjoni ilgāk kalpotu, ievietojiet bundžiņas un pudeles tumšos skapjos vannas istabā vai guļamistabas atvilktnēs. Turklāt lielāko daļu krēmu, serumu, losjonu drīkst glabāt arī ledusskapī. Izņemot no aukstās vides, tie būs īpaši patīkami un atsvaidzinoši karstā vasaras dienā. "Īpaši patīkams baudījums būs no ledusskapja izņemtais izsmidzināmais termālais ūdens, ko izsmidzināsi uz sejas un dekoltē," iesaka eksperte.

Ledusskapī var uzglabāt produktus, kuru sastāvā ir A un C vitamīns, jo tie, turēti karstumā var ātrāk oksidēties un zaudēt savu efektivitāti. Droši var ievietot ledusskapī sejas kopšanai domātās dabiskās eļļas, kas nesatur konservantus.

Tonālie krēmi, lūpu krāsa, tuša, nagu laka

Tonālie krēmi, lūpu krāsas, skropstu tušas, nagu laka jāuzglabā vēsā un sausā vietā. Šiem produktiem ledusskapis nav piemērota vieta! Zema temperatūra padarīs lūpu krāsu trauslu, skropstu tušu un uzacu želeju lipīgu. Tumšas, necaurspīdīgas plastmasas vai metāla kastes, kosmētikas somas vai atvilktnes ir optimāls glabāšanas risinājums. Un vēl jāatceras karstā laikā stingri noslēgt produkta iepakojuma vāciņu. 

Foto: Shutterstock

Sausie jeb pūderveida produkti

Pūderis, vaigu sārtums un acu ēnas ir ļoti robustas – augsta temperatūra un saules gaisma neietekmēs pūdera konsistenci. Tikai karstā ūdens tvaiki ir īsts ienaidnieks un sliktākajā gadījumā var izraisīt pat pelējuma veidošanos. Tāpēc sausiem produktiem nepieciešama sausa uzglabāšana - nekāda vannas istaba ar ikdienas karstas dušas tvaikiem!

Kā ar smaržām? 

Kur ir labākā vieta smaržu glabāšanai? Tāpat kā ar ādas kopšanas līdzekļu uzglabāšanu, gaisma un karstums ir smaržu ienaidnieki. Lai arī smaržu pudelītes uz palodzes liktos glītas, vislabāk tos tomēr glabāt tumšā, vēsā skapī prom no tiešiem saules stariem vai arī ledusskapī.

Tikai ne vannas istabā

Būtiski ir arī izvēlēties pareizu vietu tavai kosmētikai - īpaši karstā laikā. "Turi savu kosmētiku vēsā un tumšā vietā, bet ne vannas istabā. Tā ir mitrākā vieta mājās, kur visaktīvāk vairojas mikroorganismi, baktērijas," stāsta konsultante. Kosmētiku nedrīkst pakļaut arī, protams, tiešiem saules stariem, jo tā paātrina kosmētikas konservantu un citu vielu sadalīšanos, kas izraisa līdzekļa bojāšanos. Kur tad vislabāk glabāt? Ja nav norādīts ledusskapī - tad vēsā, tumšā vietā.

Raksts tapis sadarbībā ar Apotheka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu