Makrons aicinājis atjaunot autoritāti valstī visos līmeņos (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijas prezidents Emanuels Makrons.
Francijas prezidents Emanuels Makrons. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien paziņoja, ka pēc aizvadītajā mēnesī piedzīvotajiem grautiņiem valstij jāatjauno autoritāte visos līmeņos.

"Mācība, ko esmu guvis, ir kārtība, kārtība, kārtība. Mūsu valstij ir jāatjauno autoritāte visos līmeņos, un pirmkārt - ģimenē," pirmdien intervijā Francijas telekanāliem TF1 un "France 2" izteicās prezidents.

Neseno grautiņu dalībnieku vidējas vecums ir 16 gadi, un lielais vairums nācis no "trausliem ģimenes apstākļiem" - viena vecāka ģimenēm vai aprūpes namiem, skaidroja Makrons.

Prezidents nekonkretizēja aprises iecerētajiem pasākumiem, tomēr norādīja, ka ir "jāpanāk, lai ģimenes rīkotos atbildīgāk un palīdzētu citām ģimenēm, kas ir grūtībās".

Intervijā Makrons arī pauda atbalstu policijai, tomēr izvairījās no jautājuma par Marseļas policijas streiku, ko aizsākusi kāda policista aizturēšana, apsūdzot to par "uzbrukumu" kādam grautiņu dalībniekam.

Prezidents norādīja, ka nekārtību laikā pieredzēta bezprecedenta vardarbība ievainoti 900 policisti.

Prezidents nosodīja skolu, mēriju, sporta zāļu un bibliotēku dedzināšanu, kā arī vispārēju laupīšanas un vardarbību, ko jūnija beigās un jūlija sākumā pieredzēja Francijas pilsētas.

"Kārtībai ir jāprevalē. Bez kārtības nav brīvības," uzsvēra prezidents.

Viņš atkal kritizēja sociālo mediju lomu grautiņos, norādot, ka ir nepieciešama "publiskā digitālā kārtība", lai "apturētu pārmērības".

Kā ziņots, kopš 27.jūnija gandrīz nedēļu Francija katru nakti piedzīvojusi vardarbīgas masu nekārtības un grautiņus, ko izraisīja kāda 17 gadus veca arābu izcelsmes pusaudža nāve policista raidītas lodes rezultātā. Pusaudzis atteicās apturēt savu automobili pēc policijas pieprasījuma un mēģināja bēgt.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu