Tatarstānas studentiem liek montēt trieciendronus (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Simtiem Tatarstānas koledžas “Alabuga Politeh” studentu spiesti nodarboties ar trieciendronu “Shahed” montēšanu Krievijas armijas vajadzībām, vēsta izdevums “Protokol” un “YouTube” kanāls “PZVRT”.

Dronu komponentes tiekot piegādātas no Irānas.

Sākotnēji dronu montēšanā tika iesaistīti tikai pirmo koledžas kursu studenti, tomēr tagad ar to spiesti nodarboties visu kursu studenti, izdevumiem apstiprinājis viens no “Alabuga Politeh” studentiem.

Koledžas studenti stāsta, ka reizēm viņiem bijis jāstrādā pat vairākas diennaktis gandrīz bez miega un ēdiena.

Koledžas administrācija studentu iebiedē un aizliedz viņiem stāstīt par šo piespiedu darbu, pretējā gadījumā draudot ar naudas sodu līdz pat diviem miljoniem rubļu (20 000 eiro).

“Ne visiem tas pārāk patīk, tomēr aiziet no projekta nav iespējams. Vai nu tu izstājies [no koledžas], vai arī sēdi projektā,” stāsta viens no studentiem.

“Alabuga Politeh” studentiem par dronu montēšanu tiek maksāta 30 000 līdz 40 000 rubļu mēnesī (300 līdz 400 eiro). Tas ir oficiālais atalgojums, jo “Alabuga Politeh” programma paredz, ka studenti var sākt strādāt jau no pirmā kursa. Tomēr studenti nesaņem nekādas piemaksas par virsstundām un darbu brīvdienās.

Tatarstānas īpašajā ekonomiskajā zonā “Alabuga” tiek būvēta “Shahed” trieciendronu rūpnīca.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu