Autobusa pieturā Floridā novērots visai neparasts "pasažieris"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter video

Floridā Pasko apgabala iedzīvotājus vietējā autobusa pieturā pārsteidzis kāds pagalam neparasts potenciālais pasažieris – ēniņā atgūlies aligators.

“Kāpēc aligators šķērsoja ceļu? Lai nonāktu autobusa pieturā laikus,” rakstīts vietēja sabiedriskā transporta uzņēmuma “Twitter” kontā.

Floridā mīt aptuveni 1,3 miljoni aligatoru. Parasti tie atrodami saldūdens ezeros, dīķos, purvos un upēs ar lēnu straumi. Tiesa, reizēm tie mēdz iemaldīties arī cilvēku apdzīvotās teritorijās.

Aligatoru mātītes reti pārsniedz 3 metru garumu, tomēr tēviņi var izaugt līdz pat 4 metriem un vairāk. Eksperti brīdina, ka jebkurš aligators, kas lielāks par metru, var apdraudēt cilvēku.

Aligatori ēd dzīvniekus, kas tiem pagadās tuvumā, - zivis, nelielus zīdītājus, putnus un reizēm pat citus aligatorus. Cilvēkus tie sakož ļoti reti, tomēr liela daļa no šiem gadījumiem cilvēkam beidzas letāli, vēstīts izdevumā "Newsweek".

Aligators Pasko apgabala autobusa pieturā nebija devies medībās un, visticamāk, negaidīja autobusu. Tas vienkārši bija izlaidies ēniņā, lai atvēsinātos un atvilktu elpu. Aligatori ir aukstasiņu dzīvnieki, kas nozīmē to, ka tie nevar paši saražot ķermeņa siltumu vai atdzesēt sevi no iekšienes. Tā vietā aligatoriem jāmeklē siltākas vai vēsākas vietas, kur vajadzības gadījumā apgulties un noregulēt ķermeņa temperatūru. Šoreiz gana laba vieta izrādījusies autobusa pietura.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu