VIDEO Nirēji Taivānā sastapušies ar milzu zivi, kas parādoties pirms zemestrīcēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

Pie Taivānas krastiem nirēji nofilmējuši "dabas katastrofu vēstnesi" – milzu airzivi ar dīvainiem caurumiem tās ķermenī.

Milzu airzivs tika pamanīta peldam vertikāli pie Taipejas krastiem. Izskatās, ka vairākus caurumus ķermenī zivs ieguvusi pēc haizivs uzbrukuma, raksta "Daily Mail".

Tautā tiek uzskatīts, ka šis jūras dzīvnieks ir zemestrīču vēstnesis. Niršanas instruktors Van Čen Žu, kurš nofilmēja satikšanos ar zivi, teica: “Es niru ar savu grupu, un mēs uzreiz atpazinām zemestrīču zivi. Tā bija ļoti īpaša sastapšanās, jo es nekad dzīvē to nebiju redzējis. Airzivs ķermenī bija caurumi, kurus, iespējams, radījusi haizivs. Es ceru, ka tā nav slikta zīme.”

Instruktors arī minēja, ka zivs atradās tuvu ūdens virsmai, tāpēc, visticamāk, tās dieniņas bija skaitītas.

Airzivis var izaugt līdz pat astoņiem metriem garumā, tomēr pastāv neapstiprinātas ziņas, ka ir redzēta arī 15 metru gara airzivs.

Kā jau minēts, pastāv mīts, ka šīs zivis brīdina par zemestrīcēm un citām dabas katastrofām, pirms tam parādoties cilvēkiem. Protams, šī saikne nav zinātniski pierādīta. Savvaļā šīs zivis vispār gadās redzēt ļoti reti, jo tās parasti uzturas dziļākos ūdeņos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu