Sestdien pieķerti 17 dzērājšoferi; astoņiem tiks konfiscētas automašīnas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Uz Latvijas autoceļiem pagājušajā diennaktī pieķerti 17 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā, pavēstīja Valsts policijā.

Tostarp Rīgas reģionā par braukšanu reibumā pieķerti 10 transportlīdzekļu vadītāji, kamēr Vidzemē - četri, Zemgalē - divi, bet Kurzemē - viens.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi un 14 kriminālprocesi. Astoņos gadījumos pieķertajiem vadītājiem spēkrati tiks konfiscēti, bet no sešiem vadītājiem tiks piedzīta transportlīdzekļa vērtība.

Tāpat pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem pieķerti kopumā 220 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, tostarp Latgalē - 75, Vidzemē - 53, Kurzemē - 41, Zemgalē - 30, bet Rīgas reģionā - 21.

Pagājušā diennaktī septiņi transportlīdzekļu vadītāji Latgalē sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 355 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tostarp Latgalē fiksēti 133 administratīvie pārkāpumi.

Jau vēstīts, ka pērn novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu