Tallinā pazīstams Kremļa kritiķis apmētājis ar olām Krievijas vēstniecību

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas vēstniecība Tallinā
Krievijas vēstniecība Tallinā Foto: AFP/SCANPIX

Naktī uz svētdienu Igaunijas galvaspilsētā Tallinā policistu acu priekšā ar olām tikusi apmētāta Krievijas vēstniecība. Vainīgais izrādījies krievu žurnālists, Kremļa kritiķis Arkādijs Babčenko, vēsta laikraksts "Postimees".

"1977.gadā dzimis vīrietis ar olām nomētāja Krievijas Federācijas vēstniecības sienu. Policijas patruļa aizturēja vīrieti notikuma vietā. Pret viņu ierosināta lieta par pārkāpumu," norādīts policijas paziņojumā.

Babčenko, kurš pašlaik dzīvo Igaunijā, savā "Facebook" kontā publicējis fotogrāfiju, kurā redzams policijas automobilī pēc aizturēšanas. Viņš sociālajos tīklos apstiprinājis, ka apmētāja Krievijas vēstniecību ar olām.

Babčenko savulaik strādājis "Novaja gazeta", "Eho Moskvi" un citos Krievijas neatkarīgajos medijos. 2017.gadā viņš no Krievijas aizbēga uz Ukrainu, pamatojot to ar bailēm par savu drošību. Viņš turpināja strādāt Ukrainas medijos, bet 2018.gadā piedalījās strīdīgi vērtētā Ukrainas Drošības dienesta specoperācijā, kurā tika inscenēta viņa slepkavība. 

Krievija 2020.gadā iekļāva Babčenko starptautiskajā meklēšanā izsludināto cilvēku sarakstā, bet 2023.gada aprīlī pasludināja viņu par "ārvalstu aģentu".

Pašlaik Babčenko aktīvi darbojas Igaunijas nevalstiskajā organizācijā "SAB UA", kas Ukrainas Bruņotajiem spēkiem sūta automašīnas, medikamentus un militāro aprīkojumu, kas nopirkts par saziedotiem līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu