“OceanGate” dibinātājs vēlas nosūtīt cilvēkus uz Veneru (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Titāns"
"Titāns" Foto: AP/Scanpix

Vienam no nu jau bēdīgi slavenā uzņēmuma “OceanGate” dibinātājiem ambīcijas pēc “Titāna” implozijas nav mazinājušās. Gluži otrādi – viņš paziņojis, ka vēlas cilvēkus nogādāt uz Veneras.

Uzņēmējs Giljermo Sēnleins, kurš bija viens no kompānijas “OceanGate” dibinātājiem, bet to atstāja 2013. gadā, intervijā izdevumam “Insider” atklāja, ka tuvajā nākotnē vēlas kolonizēt Veneru, uz to nosūtot 1000 cilvēku.

Sēnleins prožektoru gaismā nonāca, kad zemūdenes “Titāns” implozijā bojā gāja visi pieci tajā esošie cilvēki, kas bija ceļā uz “Titānika” vraku. Mira arī Stoktons Rašs – otrs kompānijas dibinātājs. Sēnleins, kurš nu vada kompāniju “Humans2Venus”, uzskata, ka ir iespējams kolonizēt Veneru līdz 2050. gadam.

Pagaidām kosmosa kolonizācijas uzmanības centrā ir Marss, kuru eksperti uzskata par vispiemērotāko cilvēkam uzreiz aiz Zemes, jo uz Marsa ir pietiekami ūdeņraža, skābekļa un oglekļa. Astronomi uzskata, ka Veneras kolonizācija būtu praktiski neiespējama tās cilvēkam naidīgās vides dēļ. Venera ir otrā planēta no Saules, tāpēc uz tās ir ļoti karsts. Turklāt klinšainās planētas biezā atmosfēra ir pārpildīta ar oglekļa dioksīdu. Arī atmosfēras spiediens uz Veneras ir ļoti liels – tāds pats kā pusotru kilometru dziļi okeānā.

Venera
Venera Foto: Shutterstock

“Humans2Venus” mājaslapā Sēnleins raksta, ka kosmosā ir vairāki izaicinājumi, kas jāpārvar cilvēkam, to skaitā radiācija, temperatūra, spiediens, pārtikas un ūdens trūkums, gaiss utt. Tomēr tikai vienu mēs nevaram pārvarēt – gravitāciju un tās ietekmi uz cilvēka organismu ilgtermiņā. Mums īsti nav zināms, vai cilvēks vispār spētu vairoties vidē, kur valda mikrogravitācija. Visticamāk, rastos ģenētiskas problēmas un mutācijas. Tāpēc Sēnleins uzskata, ka misijas uz Marsu nozīmētu tur nonākušās cilvēku paaudzes izmiršanu.

Sēnleinam gan ir risinājums, proti, jādodas uz planētu, kur gravitācija ir līdzīga Zemes gravitācijai, - Veneru. Viņš arī piebilst, ka tas ir izdarāms līdz 2050. gadam.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu