VIDEO "Ne visur Eiropā tā ir." Māksliniece Ļusja no Kijivas Latvijā atrada mājas un iespēju turpināt darīt to, ko mīl

CopyLinkedIn Draugiem X
Projekta "Mēs šeit" varone - māksliniece no Kijivas Ludmila Nacvlišvili
Projekta "Mēs šeit" varone - māksliniece no Kijivas Ludmila Nacvlišvili Foto: Ludmilas Nacvlišvili privātais arhīvs/TVNET kolāža

Māksliniece Ludmila Nacvlišvili no Kijivas ir apciemojusi vairākas Eiropas valstis, taču priecājas, ka pašlaik dzīvo tieši Latvijā. Uz Rīgu viņa atbrauca 2022.gada pavasarī vienā džemperī un džinsos, ar planšetdatoru un skiču bloknotu. Pēc tam portālā RUS TVNET publicēts raksts izmainīja viņas dzīvi.

Cilvēki sāka uzmeklēt Ļusju sociālajos tīklos, lai piedāvātu apģērbu, palīdzību, dzīvesvietu un ne tikai to.

"Karjera Latvijā - tas ir kaut kas neticams. Līdz pēdējam brīdim domāju, ka nāksies mainīt profesiju," viņa stāsta. Taču nevienaldzīgu cilvēku darbību ķēdīte ļāva māksliniecei palikt pie nodarbošanās, ko viņa mīl vairāk par visu pasaulē: radīt.

Ļjusja ir otrā varone RUS TVNET un Daugavpils izdevuma "Chayka.lv" kopīgajā projektā "Mēs esam šeit". Dokumentālajā īsfilmā uzzini, kā viņai izdevās Latvijā turpināt mākslinieces karjeru, atvērt savu personālizstādi Jūrmalā, iemācīties latviešu valodu un atrast ģimeni, kura viņu pieņēma kā savējo.

"Mēs esam šeit" ir dokumentālo filmu sērija par cilvēkiem, kuri kara dēļ bijuši spiesti bēgt no Ukrainas vai represiju dēļ - no Krievijas un Baltkrievijas. Projekts realizēts sadarbībā ar "Chayka.lv". "Chayka.lv" intervē tos, kuri par mājām tagad sauc Latgali, savukārt RUS TVNET - Rīgā un tās apkaimē dzīvojošos.

Projekta ietvaros portāls RUS TVNET publicējis interviju ar Anastasiju Vasiļenko no Mariupoles, savukārt "Chayka.lv" - ar Veroniku Kozlovsku.

Foto: ZVB_logo
*Šis raksts ir tapis ar Ziemeļvalstu Ministru padomes finansiālu atbalstu. Par tā saturu atbild projekta vadītāji un tas ne vienmēr atspoguļo Ziemeļvalstu Ministru padomes oficiālo viedokli vai politiskās nostādnes.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu