VIDEO Biedrība izglābusi 12 no krusas cietušus stārķus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Biedrība "Drauga Spārns"
Biedrība "Drauga Spārns" Foto: Ekrānšāviņš no Facebook

Latvijas Savvaļas putnu palīdzības biedrība "Drauga spārns" izglābusi 12 no krusas cietušus stārķus Jaunpilī. Vairākiem svēteļiem konstatēti lauzti spārni un smagas traumas.

Lielākoties biedrībai nogādātie putni ir ar smadzeņu satricinājumu, apdulluši, ar brūcēm un sasitumiem.

7. augustā cietušajiem, gan tiem, kas staigāja, gan guļošajiem, pa muti un nāsīm tecēja asinis.

"Šobrīd putni lēnām atlabst, tie ir sasildījušies un paēduši, saņem nepieciešamos medikamentus un aprūpi, asiņošana ir apstājusies," stāsta biedrības pārstāvji.

Viens stārķis diemžēl nepārcieta nakti, traumas bija pārāk smagas. Taču viens, kurš vakar nevarēja piecelties, šodien jau stāv kājās un sāk pētīt apkārtni.

"Galvas traumas lielākoties ir iespējams ārstēt, un mums ir liela cerība, ka šos putnus varēsim pilnībā rehabilitēt, lai vēlāk palaistu atpakaļ savvaļā."

Protams, tos stārķus, kuri pie biedrības nonākuši ar smagākām traumām, lauztiem spārniem, tie gan paliks aprūpē āra voljeros uz dzīvi, jo pilnvērtīgi lidot, visticamāk, nebūs spējīgi.

8. augustā biedrība saņēmusi neredzētu cilvēku atbalstu.

"Mums zvana, cilvēki ir gatavi vest palagus, dvieļus, arī zivis ēšanai un atbalstījuši finansiāli. Esam bezgala pateicīgi par tādu cilvēku iesaisti un palīdzību šajā katastrofā."

Konts ziedojumiem:

Latvijas Savvaļas putnu palīdzības biedrība "DRAUGA SPĀRNS"

Vienotais reg. Nr. 40008193885

Konta Nr. LV07PARX0016203270001

"Apollo.lv" iepriekš jau ziņoja, ka savvaļas dzīvnieku palīdzības centrs "Ežu hospitālis" publicējis foto no pirmdien saņemtajiem izsaukumiem par vētrā cietušiem un bojāgājušiem stārķiem.  

"Šis ir skats no izsaukumiem, ko šodien saņēmām. Bojā gājuši neskaitāmi stārķi, dzīvi palikušie - lielākoties katram vairs tikai pa vienam spārnam, kāds smagi sasities, kāds apātisks un sāpju agonijā.. Šobrīd apsekojām pirmo teritoriju, bet zinām, ka šis nav viss," norāda biedrība.

Valsts vides dienests aicina pašvaldības sniegt iedzīvotājiem atbalstu negaisa postījumu laikā radītā piesārņojuma savākšanā, kā arī to izsniegt pēc iespējas tuvāk nelaimes skartajām vietām.

Savukārt iedzīvotāji esot aicināti nededzināt radušos atkritumus, piemēram, plēves.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu