Valmierā kursēs elektroautobusi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Alexfan32/Shutterstock

Valmieras novada pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare informēja, ka turpmāk Valmierā pilsētas nozīmes maršrutos kursēs elektroautobusi.

Pirmo reizi Valmierā sāks pasažieru pārvadāšanu arī ar elektroautobusiem, skaidro SIA "VTU Valmiera" valdes priekšsēdētājs Aigars Vītols, piebilstot, ka tas ir turpinājums 2020.gadā sāktajām pārmaiņām Valmieras sabiedriskā transporta tīklā, kad kursēt sāka desmit jauni dīzeļa - elektriskie hibrīdautobusi.

Turpinot rūpēties par CO2 izmešu daudzumu samazināšanu, Valmieras pilsētas maršrutu autobusu parku papildinās divi jauni Gaujas zelta smilšu krāsas elektroautobusi.

Turklāt "VTU Valmiera" vadība noslēgusi līgumu par sešu jaunu elektrisko mikroautobusu iegādi. Plānots, ka pasažierus ar tiem reģionālās nozīmes maršrutos pārvadāt sāks nākamā gada vasarā.

Valmieras pilsētas maršrutu tīklā elektrautobusi līdz šim nav kursējuši, izņemot testa braucienus, kad tika iepazīta elektroautobusa specifika un piemērotība pilsētas maršrutu tīklam.

Autobusi iegādāti divos Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētos projektos katrs par 550 500 eiro. Autobusu piegādātājs tika noteikts atklātā konkursā. Līgums 2022.gada vasarā tika noslēgts ar uzņēmumu "Solaris Bus & Coach", informē pašvaldībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu