VIDEO "Audi bija atmiruši un kļuvuši melni." Mokošā nāvē mirusi sirmgalve (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Patrick Thomas/Shutterstock

Gulbenes novadā mokošā nāvē mirusi sirmgalve - viņas ķermeni klājuši izgulējumi, vairākās vietās audi bija atmiruši un kļuvuši melni. Māsām Inetai un Inesei Beļavām ir aizdomas, ka viņu māte Mirdza izdzīvotu, ja vien sieviete mūža pēdējās dienās nebūtu nokļuvusi slimnīcā, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Mirdza slimnīcās ārstējusies ne vienu reizi vien. Pirms došanās uz Alūksnes slimnīcu pensionāre bijusi samērā moža un staigājusi, taču pēc aptuveni pusotras nedēļas slimnīcā viņas veselības stāvoklis ievērojami pasliktinājies.

Ārsti brīdināja, ka sievietei notikušas kādas komplikācijas ar galvu, un tāpēc iecerētajā laikā, 18. jūlijā, Mirdza nav palaista mājās. Tā vietā viņa izrakstīta 25. jūlijā bez būtiskiem uzlabojumiem. 

Mājās atklāts šokējošs skats: pensionāres kāju pirksti un papēži bija klāti ar izgulējumiem. Tie bijuši tik nopietni, ka audi atmiruši un kļuvuši melni.

Inetai radušās aizdomas, ka slimnīcā pietiekami bieži nav veikta pacientes pozicionēšana, kas veicinājis izgulējumu rašanos. Nodibinājuma “Hospiss LV” vecākā virsmāsa Tatjana Jirgensone norāda, ka svarīgi gulošo cilvēku pozicionēt reizi divās stundās. 

Alūksnes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Maruta Kauliņa norāda, ka Mirdzas ārstēšanā iesaistītie slimnīcas darbinieki ir snieguši rakstveida paskaidrojumus, un, pamatojoties uz tiem, slimnīca sniegs skaidrojumu Veselības inspekcijai, kas gadījumu izvērtēs atsevišķi.

Vairāk skaties video!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu