Spulgacei fotogrāfijā būtu 26 gadi. Ja pirms 16 gadiem viņu nenoslepkavotu un neizmestu atkritumos. 10 gadus vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavības lieta nav atrisināta - neviens nav sodīts. Tomēr kriminālistikas eksperti ir vienisprātis: “Punkts šajā lietā nav pielikts.“ “Tā ir policijas goda lieta noskaidrot bērna slepkavas,” saka kriminālists Andrejs Vilks.

Kopš 2007. gada Dobele ir stipri mainījusies. Māja, kurā dzīvoja mazās Diānas Kozlovskas ģimene, renovēta, purvainā vieta, kur atrada viņas mirstīgās atliekas, iztīrīta, skola, kurā meitenīte mācījās, reformēta. Jā, un piecgadīgā kaimiņu meitene, ar kuru Diānai tā patika spēlēties, Rīgā studē medicīnu. Arī citiem viņas bērnības draugiem ir karjera, ģimene, nākotnes plāni, aizraušanās. Dzīve, kuru Diāna nepiedzīvoja. Par meitenes vārdā Diāna klātbūtni šajā pasaulē liecina vien sīka kapu kopiņa un piemineklis ar dejojošu tēlu, kurā iegravēts nāves datums - 14.08.2007.

Kriminālprocess slepkavības lietā ir policijā, bet apturēts. Viņas patēvs ir miris, bet mammu bijušie kaimiņi pilsētā redz reti. Esot novecojusi - jauno sievieti ar bērnišķīgajiem vaibstiem, kas stāstīja par savu meitu televīzijas ekrānā, viņā grūti atpazīt. “Domājām, ka viņas brālis, kad paaugsies, izstāstīs, kā viss bija, bet laikam tā nenotika,” saka viena no kaimiņienēm - Dace Sieriņa. Ar kolēģēm Dobeles atbalsta centrā ģimenēm un bērniem viņa aizvien vēl reizēm pārrunā gadījumu, kas satrieca dobelniekus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X