Miljardieru Maska un Zakerberga cīņa, iespējams, notiks Itālijā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CARLOS JASSO/REUTERS

Miljardieris Īlons Masks piektdien paziņojis, ka viņa cīņa būrī ar Marku Zakerbergu notiks Itālijā, kuras varasiestādes apstiprinājušas, ka noris sarunas par lielu labdarības pasākumu.

Lai gan abu tehnoloģiju titānu cīņa vēl nav oficiāli apstiprināta, elektromobiļu kompānijas "Tesla" dibinātājs Masks savā sociālajā tīklā "X" paziņoja, ka sarunas virzās uz priekšu.

"Es runāju ar Itālijas premjerministri un kultūras ministru. Viņi ir vienojušies par episku vietu," paziņoja Masks.

Itālijas kultūras ministrs Dženaro Sandžuliāno apstiprināja, ka runājis ar Masku par to, kā organizēt lielu labdarības pasākumu, kas atsauktu atmiņā vēsturi, taču piebilda, ka tas nenotiks Romā. Masks acīmredzot cerēja, ka cīņa varētu notikt Kolizejā, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Sandžuliāno norādīja, ka jebkurš pasākums ar Masku ļautu savākt "milzīgu summu, daudzus miljonus eiro, (kas) tiks ziedoti divām nozīmīgām Itālijas pediatrijas slimnīcām". "Tā būs arī iespēja popularizēt mūsu vēsturi un mūsu arheoloģisko, mākslas un kultūras mantojumu pasaules mērogā," norādīja ministrs.

Arī Masks pavēstīja, ka pasākums paudīs cieņu Itālijas pagātnei un tagadnei. Viņš arī paziņoja, ka cīņu būrī organizēs viņa un Zakerberga vadītie fondi, nevis Lasvegasā bāzētais jaukto cīņu mākslas pasākumu rīkotājs UFC.

UFC prezidents Deina Vaits, kurš joprojām vēlas piedalīties šajā pasākumā, šonedēļ Maika Taisona podkastā sacīja, ka, viņaprāt, cīņa radīs aptuveni vienu miljardu ASV dolāru lielus ieņēmumus.

Abi tehnoloģiju magnāti kļuva par tiešiem konkurentiem pēc tam, kad Zakerberga kompānija "Meta" jūlija sākumā laida klajā savu tvitera līdzinieku - platformu "Threads".

Masks nav paziņojis, kad tieši cīņa varētu notikt, bet izteicās, ka viņam, iespējams, būs jāveic neliela operācija, lai atrisinātu problēmu ar labā pleca lāpstiņu. "Atveseļošanās prasīs tikai dažus mēnešus," viņš piebilda.

Pasaules bagātākajam cilvēkam ir titāna plāksnīte, kas satur kopā divus skriemeļus, bet viņš apgalvoja, ka pašlaik tā nav problēma.

"Facebook" un "Instagram" māteskompānijas "Meta" vadītājs Zakerberga, kurš ir cīņas mākslas entuziasts un ir piedalījies džiudžitsa sacensībās, uzreiz nesniedza komentārus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu