Prezidents: Diemžēl neesmu Laimes lācis (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šonedēļ aizvadīja vairākas tikšanās ar iedzīvotājiem un uzņēmējiem reģionos, vēsta lsm.lv. 

Rinkēvičs gan uzsvēra, ka prezidents valstī nevar uzņemties visu varu, un viņu darot bažīgu iedzīvotājos jūtamās lielās gaidas un cerības par jaunā prezidenta spējām.

Tas, viņaprāt, arī norāda, ka starp valdību un sabiedrību ir liela plaisa.

"Tas ir mūsu visu kopējais darbs, un tāpēc es tiešām ļoti bažīgi skatos uz šo varbūt ļoti pozitīvo gaidu vilni. Strādāsim kopā, darīšu visu, ko varu, bet negaidiet, ka ieradies jauns Laimes lācis, kas visu laimi atnesīs. Tāds nu es diemžēl neesmu. Neizskatos un neesmu," sacīja Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Prezidents, kurš tikās ar Grobiņas, Pāvilostas un Aizputes uzņēmējiem un pilsētas kopienas pārstāvjiem, guva pārliecību par vēl neizmantotām iespējām pilsētu attīstībā.

Rinkēvičs atzīmēja, ka Grobiņa ir Latvijas dabas tūrisma vieta, Pāvilosta ir Latvijas vasaras un sērfotāju galvaspilsēta, savukārt Aizpute ar savu unikālo vēsturi un pilsētas ainaviskumu slēpj sevī izaugsmes iespējas, īpaši tūrisma nozarē.

"Bez iedzīvotāju iesaistes Dienvidkurzemes novada attīstībai vienlīdz svarīgs ir pašvaldības aktīvais darbs un arī ieinteresētība, nodrošinot apstākļus visa novada ekonomikas un labklājības izaugsmei un attīstot dažādas ekonomikas priekšrocības," pēc vizītes norādīja Valsts prezidents.

Rinkēvičs Grobiņā un Aizputē apmeklēja vietējos uzņēmumus, savukārt Pāvilostā tikās ar tūrisma jomas pārstāvjiem un Pāvilostas piekrastes zvejniekiem, tostarp apmeklēja Pāvilostas novadpētniecības muzeju.

Darba vizīti Dienvidkurzemes novadā Valsts prezidents noslēdza ar dalību diskusijā, kur piedalījās Aizputes atjaunotāju kopienas pārstāvji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu