Vai nu Prigožins pusgada laikā mirs vai arī būs otrs apvērsums, prognozē pētnieciskais žurnālists (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Postimees

Pusgada laikā Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" dibinātājs un vadītājs Jevgeņijs Prigožins būs miris vai notiks jauns apvērsums Krievijā, intervijā "Financial Times" prognozējis bulgāru žurnālists un ilggadīgs Kremļa kritiķis Hristo Grozevs.

Uz jautājumu, vai pēc Prigožina nesodīšanas Krievijas diktators Vladimirs Putins neizskatās vājš, pētnieciskās žurnālistikas vietnes "Bellingcat" pētnieks Grozevs sacīja, ka "Putins televīzijā nosauca Prigožinu par nodevēju".

"Visi zina, ko dara ar nodevējiem, bet Putins to neizdarīja," klāstīja Grozevs, piebilstot, ka Putins vēlas Prigožina nāvi, "tomēr pagaidām to nevar paveikt. Pēc pusgada Prigožins būs miris vai būs otrais apvērsums".

ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki pieļauj, ka "Vagner" algotņi sākuši doties atpakaļ uz Krieviju no Baltkrievijas, kur daļa patvērās pēc neveiksmīgā dumpja mēģinājuma jūnijā. Analītiķu vērtējumā, tas liecina par to, ka ir pārkāptas vairākas Putina un Prigožina vienošanās, piemēram, Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko atteicās finansēt "Vagner".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu