Austrālijā sievietes pagatavotās mušmires noindē bijušā vīra ģimeni (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Zaļās mušmires
Zaļās mušmires Foto: el_cigarrito/Shutterstock.com

Austrālietes Erinas Patersones sarīkotās pusdienas, kurās tika pasniegta viņas pagatavotā liellopa fileja ar sēnēm, beigusies letāli trim cilvēkiem no viņas vīra ģimenes, bet vēl viens cilvēks cīnās par savu dzīvību un gaida aknu transplantāciju, vēsta raidorganizācija BBC.

Patersonei nav izvirzītas apsūdzības. Viņa apgalvo, ka gatavojot esot izmantojusi kaltētas sēnes, taču neesot zinājusi, ka tās ir indīgas.

"Esmu satriekta, domājot, ka mani tuvinieki saindējušies ar šīm sēnēm," teikts Patersones skaidrojumā policijai, ko pirmdien publiskoja mediji. "Vēlos atkārtoti uzsvērt, ka man nebija absolūti nekāda iemesla nodarīt pāri šiem cilvēkiem, kurus es mīlēju."

Viktorijas štata policija uzskata, ka Patersone saviem viesiem pagatavojusi zaļās mušmires.

Liktenīgās pusdienas tika ieturētas Patersones mājās Leongatā 29.jūlijā. Uz tām bija aicināts Patersones vīrs, ar kuru attiecības izjukušas, viņa vecāki Geila un Dons Patersoni, kā arī Geilas māsa Hetere Vilkinsone ar vīru Ianu. Patersones vīrs pēdējā brīdī paziņoja, ka nevarēs pievienoties.

Dažas stundas pēc pusdienām visi četri viesi sāka justies slikti, taču sākumā uzskatīja to par parastu saindēšanos ar ēdienu. Taču patiesība bija daudz drūmāka. Tuvākajās dienās 66 gadus vecā Hetere, 70 gadus vecā Geila un 70 gadus vecais Dons bija miruši. Savukārt 68 gadus vecais Ians pašlaik Melburnas slimnīcā cīnās par dzīvību un gaida rindā uz aknu transplantāciju.

Patersone sākotnēji tika noteikta par aizdomās turamo, jo viņa un viņas bērni šķietami nebija saindējušies. Taču Patersone savā ziņojumā policijai norādīja, ka pati 31.jūlijā esot nonākusi slimnīcā ar vēdersāpēm.

Kad Patersone neilgi pēc nāvīgā incidenta nākšanas gaismā runāja ar žurnālistiem, viņa pēc advokāta ieteikuma atteicās izpaust, kur dabūjusi indīgās sēnes. Ziņojumā policijai viņa atzīst, ka nožēlo šo rīcību, jo tas daudzus darījis aizdomīgus. 

Patersone apgalvo, ka, gatavojot maltīti, esot izmantojusi divus kaltētu sēņu maisījumus. Vienu no tiem viņa iegādājusies lielveikalā, bet otru - Āzijas produktu veikalā Melburnā. 

Patersones bērni pusdienās nepiedalījās, taču nākamajā dienā ēda pāri palikušo liellopa fileju maizes garozā. Tiesa, viņi nav sēņu cienītāji un tās esot izlasījuši no ēdiena.

Patersone norāda, ka pārējos ēdiena atlikumus esot nodevusi slimnīcā strādājošajiem toksikologiem, kuri analizēs to sastāvu.

Patersone paziņojumā policijai atzina, ka esot melojusi likumsargiem, sakot, ka viņai nepieder pārtikas dehidrators. Policija ierīci konfiscēja tikai pagājušonedēļ, jo par to kāds bija ziņojis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu