No nākamā gada Rīgā kursēs elektroautobusi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sabiedriskā transporta josla Merķeļa ielā posmā no Marijas ielas līdz brīvības ielai.
Sabiedriskā transporta josla Merķeļa ielā posmā no Marijas ielas līdz brīvības ielai. Foto: Agnese Gulbe/LETA

Nākamgad sāks kursēt "Rīgas satiksmes" jaunie elektroautobusi, informēja SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševica.

Patlaban rūpnīcā Polijā notiek jauno autobusu ražošana un komplektēšana.

Plānots, ka jau šā gada nogalē "Rīgas satiksmes" autobusu parks saņems 35 jaunus elektroautobusus.

Kā vēstīts, "Rīgas satiksmes" konkursā par elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi par uzvarētāju atzīts "Solaris Bus & Coach Sp. z o.o.". Patlaban ar "Solaris Bus & Coach Sp. z o.o." parakstīts līgums, kas paredz 35 elektroautobusu un rezerves daļu piegādi par kopējo plānoto summu 19,2 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Projekta "Elektroautobusu iegāde Rīgas valstspilsētai" īstenošanai piesaistīts Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Savukārt vēl papildu 17 elektroautobusu iegādei plānotā maksimālā līgumsumma ir 9,3 miljoni eiro bez PVN, un par šo elektroautobusu iegādi vēl tiks lemts. Šim projektam plānots piesaistīt Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzfinansējumu.

Iegādājoties elektroautobusus, tiks būtiski mazināta transporta radītā negatīvā ietekme uz vidi Rīgas pilsētā, kā arī uzlabota pārvietošanās kvalitāte un komforts, kas veicinātu iedzīvotāju paradumu maiņu, priekšroku dodot sabiedriskajam transportam, veicinot sabiedriskā transporta pasažieru skaita pieaugumu. Paredzams, ka jaunie elektroautobusi nomainīs novecojušos aptuveni 20 gadus nokalpojušos autobusus.

"Rīgas satiksmes" konkursā par elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi finanšu un tehniskos piedāvājums iesniedza 2 piegādātāji - "Solaris Bus & Coach Sp. z o.o." un "Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.S.". Veicot abu pretendentu tehnisko un finanšu piedāvājumu izvērtējumu, par uzvarētāju atzīts Polijas ražotājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu